Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3918 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 307 g
Tuky 284 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Veselé koláčky lahodí oku i chuti. Hrozny a mascarpone ochucené šťávou z citronu se skvěle doplňují.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vybalte, případně rozválejte těsto. Rozřízněte ho na čtyři čtverce a po okrajích je zahněte, abyste vytvořili pevnější boky. Přendejte je na pečicí papír a dejte na 15 minut zchladit do ledničky.

2

Smíchejte žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky vína v míse zasypte krupicovým cukrem, přidejte sůl a vše promíchejte. Pak hroznové víno narovnejte doprostřed koláčků, boky potřete směsí vajíčka a mascarpone a posypte moučkovým cukrem. Pečte, dokud těsto nezezlátne a kuličky vína nejsou měkké; trvá to asi půl hodiny. Nechte zchladnout a podávejte se zbývajícím mascarpone prošlehaným se šťávou z jednoho citronu a vanilkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...