0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinné koláčky s mascarpone

Vinné koláčky s mascarpone

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3918 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 307 g
Tuky 284 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Veselé koláčky lahodí oku i chuti. Hrozny a mascarpone ochucené šťávou z citronu se skvěle doplňují.

Suroviny

mouka pšeničná hladká
na poprášení
listové těsto 250 g
vejce 1 ks
mascarpone 500 g
hroznové víno 4
krupicový cukr 2 PL
sůl 1 špetka
moučkový cukr
na poprášení
citronová štáva
z půlky citronu
vanilkový cukr 1 bal

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vybalte, případně rozválejte těsto. Rozřízněte ho na čtyři čtverce a po okrajích je zahněte, abyste vytvořili pevnější boky. Přendejte je na pečicí papír a dejte na 15 minut zchladit do ledničky.

2 Smíchejte žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky vína v míse zasypte krupicovým cukrem, přidejte sůl a vše promíchejte. Pak hroznové víno narovnejte doprostřed koláčků, boky potřete směsí vajíčka a mascarpone a posypte moučkovým cukrem. Pečte, dokud těsto nezezlátne a kuličky vína nejsou měkké; trvá to asi půl hodiny. Nechte zchladnout a podávejte se zbývajícím mascarpone prošlehaným se šťávou z jednoho citronu a vanilkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit