Veselé koláčky lahodí oku i chuti. Hrozny a mascarpone ochucené šťávou z citronu se skvěle doplňují.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Na lehce pomoučené pracovní ploše vybalte, případně rozválejte těsto. Rozřízněte ho na čtyři čtverce a po okrajích je zahněte, abyste vytvořili pevnější boky. Přendejte je na pečicí papír a dejte na 15 minut zchladit do ledničky.
Smíchejte žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky vína v míse zasypte krupicovým cukrem, přidejte sůl a vše promíchejte. Pak hroznové víno narovnejte doprostřed koláčků, boky potřete směsí vajíčka a mascarpone a posypte moučkovým cukrem. Pečte, dokud těsto nezezlátne a kuličky vína nejsou měkké; trvá to asi půl hodiny. Nechte zchladnout a podávejte se zbývajícím mascarpone prošlehaným se šťávou z jednoho citronu a vanilkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu k vinobraní: 5 receptů s hroznovým vínem(5 receptů )
- 6 receptů s vínem (6 receptů )
- 20 neodolatelných moučníků z listového těsta(20 receptů )
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů )
- Využijte hroznové víno naplno: Od snídaní po večeře, které překvapí!(42 receptů )