0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 32 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit čas dlouhým pečením? Co zkusit tuhle italskou klasiku?

Suroviny

žloutek 4 ks
třtinový cukr 1 PL
škrob 1 PL
marsala 150 g
víno bílé 16
přepůlené, bez jader

1 Žloutky dejte do středně velké, ohnivzdorné mísy, přidejte cukr a kukuřičný škrob a elektrickým ručním šlehačem našlehejte do světlé a nadýchané hmoty; trvá to asi 3 minuty. Pak po lžičkách přidávejte marsalu a prošlehávejte.

2 Mísu pak postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 až 10 minut na hustý, lesklý a světlý krém. Kuličky vína rozdělte do čtyř pohárků a přelijte zabaglione. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč