0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 32 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit čas dlouhým pečením? Co zkusit tuhle italskou klasiku?

Suroviny

žloutek 4 ks
třtinový cukr 1 PL
škrob 1 PL
marsala 150 g
víno bílé 16
přepůlené, bez jader

1 Žloutky dejte do středně velké, ohnivzdorné mísy, přidejte cukr a kukuřičný škrob a elektrickým ručním šlehačem našlehejte do světlé a nadýchané hmoty; trvá to asi 3 minuty. Pak po lžičkách přidávejte marsalu a prošlehávejte.

2 Mísu pak postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 až 10 minut na hustý, lesklý a světlý krém. Kuličky vína rozdělte do čtyř pohárků a přelijte zabaglione. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit