Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek. Pomalu pečená srnčí kýta je jako stvořená pro rodinný nedělný oběd. Nejlepší je s čerstvým pečivem nebo kynutým knedlíkem?
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Rozehřejte velký hrnec s těžkým dnem (nejlépe litinový), dejte do něj většinu olivového oleje a másla a osmahněte mrkev, petržel, cibuli i celer.
Po zhruba 4–5 minutách přihoďte česnek a míchejte další minutu.
Hladkou mouku vsypte do většího sáčku, vložte do něj kýtu a protřeste, aby se ze všech stran obalila.
Zeleninu v hrnci shrňte k jedné straně a na volné místo dejte zbytek oleje i másla, plamen zvyšte na maximum a osmahněte ze všech stran maso, tak aby se zatáhlo a veškerá vůně a šťáva zůstaly uvnitř. Pak maso i zeleninu vyndejte.
Do hrnce přidejte rybízovou marmeládu, červené víno a přiveďte k varu, přilijte vývar a vhoďte tymián, bobkový list, promíchejte a do hrnce vraťte maso i zeleninu. Přiveďte k varu.
Přiklopené přendejte do trouby a pečte minimálně hodinu a půl. Po vytažení z trouby dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Podávejte s bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zvěřinové hody: 10 receptů nejen pro myslivce(10 receptů )
- Menu na listopad: 3 recepty na listopadovou neděli(3 recepty )
- 6 receptů s vínem (6 receptů )
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů )
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů )
- Výběr pro milovníky poctivé porce masa(42 receptů )
- Potřebujete pomoct v kuchyni? Stačí jídlo naplánovat dopředu a vaření svěřit pomalému hrnci(26 receptů )
Komentáře
Nemělo to chybu!!!!
Robil som toto skvelé jedlo v nedeľu na obed, ja fantastické!
Výborný recept! Kombinovala jsem s bramborovymi plackami a moc nám chutnalo.