Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečená srnčí kýta
Pomalu pečená srnčí kýta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pomalu pečená srnčí kýta

4.4/5 Počet hodnocení: 143
Do dvou hodin Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3068 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 239 g
Tuky 88 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek. Pomalu pečená srnčí kýta je jako stvořená pro rodinný nedělný oběd. Nejlepší je s čerstvým pečivem nebo kynutým knedlíkem?

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ trochu na zjemnění
mrkev 2 ks
nahrubo nastrouhaná
petržel 140 g
nahrubo nastrouhaná
celer 100 g
nahrubo nastrouhaný
nahrubo
česnek 2 stroužky
na plátky
ochucená solí a pepřem
kýta, vykoštěná, na kostky
rybízový džem 2 PL
suché
vývar hovězí 450 ml
tymián 2 snítky
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozehřejte velký hrnec s těžkým dnem (nejlépe litinový), dejte do něj většinu olivového oleje a másla a osmahněte mrkev, petržel, cibuli i celer.

2

Po zhruba 4–5 minutách přihoďte česnek a míchejte další minutu.

3

Hladkou mouku vsypte do většího sáčku, vložte do něj kýtu a protřeste, aby se ze všech stran obalila.

4

Zeleninu v hrnci shrňte k jedné straně a na volné místo dejte zbytek oleje i másla, plamen zvyšte na maximum a osmahněte ze všech stran maso, tak aby se zatáhlo a veškerá vůně a šťáva zůstaly uvnitř. Pak maso i zeleninu vyndejte.

5

Do hrnce přidejte rybízovou marmeládu, červené víno a přiveďte k varu, přilijte vývar a vhoďte tymián, bobkový list, promíchejte a do hrnce vraťte maso i zeleninu. Přiveďte k varu.

6

Přiklopené přendejte do trouby a pečte minimálně hodinu a půl. Po vytažení z trouby dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Podávejte s bagetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

13.01.2017 20:20

Nemělo to chybu!!!!

12.01.2015 13:04

Robil som toto skvelé jedlo v nedeľu na obed, ja fantastické!

21.09.2014 12:56

Výborný recept! Kombinovala jsem s bramborovymi plackami a moc nám chutnalo.

Apetit magazín