0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4722 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 430 g
Tuky 282 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Naprosto dokonalý koláč provoněný citrusovými plody, svařeným vínem a ozdobený hrozny.

Suroviny

225 ml
dezetní víno
třtinový cukr 200 g
jemný
máslo 100 g
změklé
vejce 3 ks
sušená pomerančová kůra
z jednoho biopomeranče
citronová kůra
z jednoho biocitronu
olivový olej 175 ml
mouka pšeničná hladká 225 g
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
hroznové víno 180 g
třtinový cukr 4 PL
hrubý
1 Dezertní víno nalijte do malého rendlíku, přiveďte k varu a nechte 5–10 minut probublávat, aby se objem tekutiny snížil asi na třetinu. Nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Máslo a cukr utřete na hladký krém, pak jedno po druhém zašlehejte vejce a nakonec i kůru z obou citrusů. Zchladlé svařené víno smíchejte s olivovým olejem a hladkou mouku s kypřicím práškem. Pak obě směsi – střídavě a po třetinách – přimíchávejte k utřeným vajíčkům s máslem tak, abyste získali hladké těsto.

3 Hmotu špachtlí přendejte do formy a uhlaďte lžící. Navrch dejte přepůlené a jader zbavené kuličky bílého vína a zasypte cukrem. Pečte 35–40 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Podávejte teplé či zastudena.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit