0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 receptů s vínem

6 receptů s vínem

Ve víně je nejen pravda, ale i síla. A v kuchyni se z něj dají vykouzlit zajímavé pokrmy s neopakovatelnou chutí. Využijte bobule vinných hroznů i víno v tekuté podobě ve sladkých i slaných receptech. Tady je inspirace od nás a pár tipů, jak vařit s vínem.

(NE)VINNÝ MANUÁL 

  • JEDINĚ ZRALÉ Tvrdé, nezralé bobule vařením nebo pečením nezměknou. Kupujte proto pouze hrozny zralé, sladké a měkké.
  • DEZERTNÍ VÍNO je víno upravené přidáním rafinovaného cukru nebo zahuštěného vinného moštu a lihu. Jeden litr obvykle obsahuje 15–22 % alkoholu a 50– 150 g cukru. Mezi dezertní vína patří například madeira, sherry, portské nebo marsala.
  • VAŘTE I PIJTE ZE STEJNÉHO Osvědčené pravidlo francouzských šéfkuchařů zní: do pokrmu přidávejte totéž víno, které hodláte k jídlu podávat.
  • DUŠENÁ MASA Červené suché víno se skvěle hodí nejen ke zvěřině, ale i k dušeným hovězím masům. Vynikající jsou v kombinaci s aromatickým kořením jako bobkový list, rozmarýn či jalovec.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč