Pilaf s hrozny vypadá skvěle a chutná božsky. Podávat ho můžete jako předkrm i jako hlavní jídlo a jíst ho můžete zatepla i zastudena.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
malá, najemno
sůl
mořská
pepř
rýže
350
g
rozmarýn
1
ČL
čerstvý, jemně nasekaný
vývar kuřecí
450
ml
lze nahradit zeleninovým
3
hrst
modré víno přepůlené bobule, bez jader
petrželka
40
g
najemno
1 Ve velké pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo. Přidejte cibuli, osolte a opepřete a za stálého míchání opékejte tři až pět minut doměkka. Přidejte rýži a rozmarýn a míchejte jednu minutu. Přilijte vývar a 250 ml vody, přiveďte k varu a pak přiklopené vařte 20–25 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškerou tekutinu.
2 Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.
2 Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.