Pilaf s hrozny vypadá skvěle a chutná božsky. Podávat ho můžete jako předkrm i jako hlavní jídlo a jíst ho můžete zatepla i zastudena.
Postup
1
1 Ve velké pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo. Přidejte cibuli, osolte a opepřete a za stálého míchání opékejte tři až pět minut doměkka. Přidejte rýži a rozmarýn a míchejte jednu minutu. Přilijte vývar a 250 ml vody, přiveďte k varu a pak přiklopené vařte 20-25 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškerou tekutinu.
2 Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.
2 Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu k vinobraní: 5 receptů s hroznovým vínem(5 receptů )
- 6 receptů s vínem (6 receptů )