Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1665 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 315 g
Tuky 29 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pilaf s hrozny vypadá skvěle a chutná božsky. Podávat ho můžete jako předkrm i jako hlavní jídlo a jíst ho můžete zatepla i zastudena.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
sůl
mořská
pepř
rýže 350 g
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, jemně nasekaný
vývar kuřecí 450 ml
lze nahradit zeleninovým
3 hrst
modré víno přepůlené bobule, bez jader
petrželka 40 g
najemno
1 Ve velké pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo. Přidejte cibuli, osolte a opepřete a za stálého míchání opékejte tři až pět minut  doměkka. Přidejte rýži a rozmarýn a míchejte jednu minutu. Přilijte vývar a 250 ml vody, přiveďte k varu a pak přiklopené vařte 20–25 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškerou tekutinu.

2
Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit