Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Pilaf s rozmarýnem a modrými hrozny

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1665 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 315 g
Tuky 29 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pilaf s hrozny vypadá skvěle a chutná božsky. Podávat ho můžete jako předkrm i jako hlavní jídlo a jíst ho můžete zatepla i zastudena.

Související recepty

Suroviny

malá, najemno
sůl
mořská
pepř
rýže 350 g
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, jemně nasekaný
vývar kuřecí 450 ml
lze nahradit zeleninovým
3 hrst
modré víno přepůlené bobule, bez jader
petrželka 40 g
najemno

Postup

1
1 Ve velké pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo. Přidejte cibuli, osolte a opepřete a za stálého míchání opékejte tři až pět minut doměkka. Přidejte rýži a rozmarýn a míchejte jednu minutu. Přilijte vývar a 250 ml vody, přiveďte k varu a pak přiklopené vařte 20-25 minut, dokud rýže nezměkne a nevsákne veškerou tekutinu.

2 Vmíchejte přepůlené kuličky vína, petrželku a dochuťte solí, případně pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...