0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní vinná omáčka se šalotkami

Základní vinná omáčka se šalotkami

4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 77 g
Tuky 72 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající ke steakům. Dodá jim neopakovatelnou chuť.

Suroviny

šalotka 250 g
na kolečka
olivový olej 4 PL
pepř mletý
čerstvě mletá
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
rozmarýn 1 snítka
balzamikový ocet 5 PL
víno červené 400 ml
vývar hovězí 400 ml
máslo 1 PL

1 V pánvi zahřejte olej a nechte na něm změknout šalotku. Po třech minutách okořeňte čerstvě namletým černým pepřem, přidejte česnek a rozmarýn. Za občasného míchání opékejte další tři minuty; dávejte pozor, aby se šalotky nepřipálily. Pak přilijte ocet a chvíli povařte do zhoustnutí. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří na dvě třetiny. Vlijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a směs nechte probublávat a odpařovat na celkový objem okolo 250 ml.

2 Vyndejte česnek a rozmarýn (nebo přeceďte), omáčku dosolte a zjemněte máslem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit