Vynikající ke steakům. Dodá jim neopakovatelnou chuť.
Suroviny
šalotka
250
g
na kolečka
olivový olej
4
PL
pepř mletý
čerstvě mletá
česnek
1
stroužek
na tenké plátky
rozmarýn
1
snítka
balzamikový ocet
5
PL
víno červené
400
ml
vývar hovězí
400
ml
máslo
1
PL
Postup
1
V pánvi zahřejte olej a nechte na něm změknout šalotku.
2
Po třech minutách okořeňte čerstvě namletým černým pepřem, přidejte česnek a rozmarýn. Za občasného míchání opékejte další tři minuty; dávejte pozor, aby se šalotky nepřipálily.
3
Pak přilijte ocet a chvíli povařte do zhoustnutí. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří na dvě třetiny.
4
Vlijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a směs nechte probublávat a odpařovat na celkový objem okolo 250 ml.
5
Vyndejte česnek a rozmarýn (nebo přeceďte), omáčku dosolte a zjemněte máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6 receptů s vínem (6 receptů )
- 11 skvělých vinných omáček, které dodají masu i rybám šmrnc(11 receptů )