0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní vinná omáčka se šalotkami

Základní vinná omáčka se šalotkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 77 g
Tuky 72 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající ke steakům. Dodá jim neopakovatelnou chuť.

Suroviny

šalotka 250 g
na kolečka
olivový olej 4 PL
pepř mletý
čerstvě mletá
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
rozmarýn 1 snítka
balzamikový ocet 5 PL
víno červené 400 ml
vývar hovězí 400 ml
máslo 1 PL

Postup

1

V pánvi zahřejte olej a nechte na něm změknout šalotku.

2

Po třech minutách okořeňte čerstvě namletým černým pepřem, přidejte česnek a rozmarýn. Za občasného míchání opékejte další tři minuty; dávejte pozor, aby se šalotky nepřipálily.

3

Pak přilijte ocet a chvíli povařte do zhoustnutí. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří na dvě třetiny.

4

Vlijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a směs nechte probublávat a odpařovat na celkový objem okolo 250 ml.

5

Vyndejte česnek a rozmarýn (nebo přeceďte), omáčku dosolte a zjemněte máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč