Základní vinná omáčka se šalotkami

Základní vinná omáčka se šalotkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 77 g
Tuky 72 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vynikající ke steakům. Dodá jim neopakovatelnou chuť.

Suroviny

šalotka 250 g
na kolečka
olivový olej 4 PL
pepř mletý
čerstvě mletá
česnek 1 stroužek
na tenké plátky
rozmarýn 1 snítka
balzamikový ocet 5 PL
víno červené 400 ml
kvalitní
vývar hovězí 400 ml
máslo 1 PL
1 V pánvi zahřejte olej a nechte na něm změknout šalotku. Po třech minutách okořeňte čerstvě namletým černým pepřem, přidejte česnek a rozmarýn. Za občasného míchání opékejte další tři minuty; dávejte pozor, aby se šalotky nepřipálily. Pak přilijte ocet a chvíli povařte do zhoustnutí. Přilijte víno a počkejte, až se odpaří na dvě třetiny. Vlijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a směs nechte probublávat a odpařovat na celkový objem okolo 250 ml.

2 Vyndejte česnek a rozmarýn (nebo přeceďte), omáčku dosolte a zjemněte máslem.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit