Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat

Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat

Možná v ní nenajdete kouzelný prstýnek a nejspíš vám nesplní tři přání, ale s našimi recepty si dokážete z ryb vyčarovat pohádkově dobrá jídla sami. 

JAK NAKUPOVAT RYBY

Na otázky spojené s nákupem sladkovodních ryb časopisu Apetit odpověděl Josef Kolář, majitel Rybářství Kolář (www.rybarstvikolar.cz).

  • Jak poznat čerstvou rybu?

U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.

  • Kde ji koupit?

Pro nákupy ryb bych doporučil sádky rybníkářů nebo farmářské trhy. Naši produkci koupíte v prodejnách Náš grunt a na našich sádkách ve Velkém Meziříčí, v Křižanově a Náměšti nad Oslavou.

  • Jak se liší amur od kapra?

Amur má maso světlejší a bez výraznější chuti. Ptají se po něm spíše lidé, kterým vadí vůně (či pach) rybiny. Kapr má více tmavší svaloviny, která má sice výraznější aroma, ale také mnohem zajímavější chuť.

Autor: jana.koprivova