Marinovaný kapr

Marinovaný kapr

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1695 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 270 g
Tuky 41 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víno & máslo

Suroviny

4 ks
kapří podkovy
sůl mořská
olivový olej 1 PL
plus k podávání
vinný ocet bílý 500 ml
krupicový cukr 2 ČL
pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
hřebíček 1 ks
česnek 1 stroužek
oloupaný
cibule červená 2 ks
zázvorová kůra
bobkový list 2 ks
mrkev 1 ks
na plátky
okurky nakládané 2 ks
na plátky
kopr
na ozdobení

1 Ryby osušte a osolte. Nechte 1,5 hodiny odpočívat na prkénku. Pak rybu znovu osušte, potřete olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi dočervena. Potom vložte do skleněné nebo porcelánové nádoby s plochým dnem.

2 Na lák dejte do rendlíku ocet, cukr, koření, sůl, česnek v celku, plátky cibule, citronovou kůru, bobkový list, mrkev a přiveďte k varu. Horké nalijte na ryby a nechte vychladnout. Pak přidejte okurky, zakryjte a dejte na 2 dny do chladu. Podávejte třetí den s chlebem, ozdobené koprem a pokapané dalším olejem.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit