Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2159 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 270 g
Tuky 61 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, jak připravit skvělé kapří pečenáče? Snadno! Nejlepší na nich je, že se připraví skoro samy.

Suroviny

kapr 4 ks
podkovy
sůl mořská
olivový olej 1 PL
+ k podávání
vinný ocet bílý 500 ml
pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
česnek 1 stroužek
3cm proužek
mrkev 1 ks
na plátky
na plátky
na ozdobení

Postup

1

Ryby osušte a osolte. Nechte 1,5 hodiny odpočívat na prkénku. Pak rybu znovu osušte, potřete olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi dočervena. Potom vložte do skleněné nebo porcelánové nádoby s plochým dnem.

2

Na lák dejte do rendlíku ocet, cukr, koření, sůl, česnek v celku, plátky cibule, citronovou kůru, bobkový list, mrkev a přiveďte k varu. Horké nalijte na ryby a nechte vychladnout. Pak přidejte okurky, zakryjte a dejte na 2 dny do chladu. Podávejte třetí den s chlebem, ozdobené koprem a pokapané dalším olejem.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč