Marinovaný kapr

Marinovaný kapr

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Víno & máslo

Suroviny

4 ks
kapří podkovy
sůl mořská
olivový olej 1 PL
plus k podávání
vinný ocet bílý 500 ml
krupicový cukr 2
pepř 5
nové koření 5
hřebíček 1 ks
česnek 1
oloupaný
cibule červená 2 ks
zázvorová kůra
bobkový list 2 ks
mrkev 1 ks
na plátky
okurky nakládané 2 ks
na plátky
kopr
na ozdobení

1 Ryby osušte a osolte. Nechte 1,5 hodiny odpočívat na prkénku. Pak rybu znovu osušte, potřete olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi dočervena. Potom vložte do skleněné nebo porcelánové nádoby s plochým dnem.

2 Na lák dejte do rendlíku ocet, cukr, koření, sůl, česnek v celku, plátky cibule, citronovou kůru, bobkový list, mrkev a přiveďte k varu. Horké nalijte na ryby a nechte vychladnout. Pak přidejte okurky, zakryjte a dejte na 2 dny do chladu. Podávejte třetí den s chlebem, ozdobené koprem a pokapané dalším olejem.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní

Této metodě se také říká pečení naslepo. Jejím smyslem je připravit dokonalý koláč, jehož náplň zůstane vláčná nebo mazlavá, přesto vespod zůstane křehký. Jak na to? 1. Formu vyložte těstem i po stranách. Propíchejte na několika...
  • Tipy a triky

Seriál o mase: hovězí líčka

Líčko, jak název napovídá, pochází z tváře skotu. Je to krásný kus hovězího masa, který – jak říká šéfkuchař Václav Frič – si řezníci berou domů (a zákazníkům nenechají nic). Jde o část žvýkacích svalů, která je plná zdraví...
  • Tipy a triky

Jakým vínem zapíjet velikonoční lahůdky

K Velikonocům patří už tradičně něco ostřejšího. Panáka domácí slivovice nebo hruškovice nabídněte dospělým koledníkům a klidně si ho dejte také jako aperitiv na začátek hodování. Velikonočnímu menu by však nemělo chybět ani kvalitní víno,...
  • Tipy a triky

Potraviny, které vás nakopnou k lepšímu sportovnímu výkonu

Proč jíst před sportováním?Možná jste si doposud mysleli, že s prázdným žaludkem se vám bude přeci jen sportovat snadněji. To ale není tak úplně pravda. Abyste pro sportování měli dostatek energie a necítili se slabí či unavení, ...
  • Tipy a triky

Jarní louka na talíři: Zpestřete si pokrm jedlými květy

Luční kvítí na dort i do salátuOriginální dekorace talíře, dortu i zpestření salátu. Jedlé květy nabízejí širokou škálu kombinací barev a chutí, které si můžeme dopřát včetně bohaté nálože vitaminů. Mnoho lidí se domnívá, že jedlé květy se...

Obchod Apetit