Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem a pórkem

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem a pórkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2548 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 257 g
Tuky 123 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá a plná dobrých věcí

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
sůl a pepř
400 g
rybí odřezky
máslo 2 PL
celer 2
nakrájený na drobno
pórek 1 ks
nakrájený na plátky
bobkový list 2 ks
brambory 2 ks
střední, oloupané a nakrájené na kostky
mouka pšeničná hladká 1 PL
baby špenát hrst
smetana ke šlehání 200 ml
pstruh uzený 200 g

1 V 1 litru osolené vody nebo zeleninového vývaru vařte rybí odřezky asi 30 minut. Během vaření sbírejte pěnu. Přeceďte, vývar i maso uchovejte a nechte vychladnout. Maso oberte a zbavte kostí.

2 Na másle opékejte celer, pórek, bobkový list a brambory asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte připraveným vývarem, promíchejte a vařte 10 minut nebo až budou brambory měkké.

3 Zjemněte smetanou, vložte špenát, obrané rybí maso, kousky uzeného pstruha a už jen prohřejte. Osolte a opepřete podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit