Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3067 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 243 g
Tuky 155 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Namusejí být zrovna Vánoce, abyste se mohli připravit rybí polévku. Vyzkoušejte třeba tuhle krémovou s uzeným pstruhem!

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
sůl a pepř
ryba 400 g
odřezky a zbytky po naporcování
řapíkatý celer 2 snítky
na drobno
pórek 1 ks
na plátky
střední, na kostky
pstruh uzený 200 g

Postup

1

V 1 litru osolené vody nebo zeleninového vývaru vařte rybí odřezky asi 30 minut. Během vaření sbírejte pěnu. Přeceďte, vývar i maso uchovejte a nechte vychladnout. Maso oberte a zbavte kostí.

2

Na másle opékejte celer, pórek, bobkový list a brambory asi 5 minut. Zaprašte moukou a míchejte ještě minutu. Zalijte připraveným vývarem, promíchejte a vařte 10 minut nebo až budou brambory měkké.

3

Zjemněte smetanou, vložte špenát, obrané rybí maso, kousky uzeného pstruha a už jen prohřejte. Osolte a opepřete podle chuti.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...