Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Amur na sardeli

Chuť téhle omáčky je návyková!

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce másla + na pečení
    • 2–3 malé cibule, překrojené napůl
    • 4–6 filetů z amura nebo kapra
    • 4–6 lžiček sardelové pasty
    • 5 kuliček černého pepře
    • 1 bobkový list
    • 1 svitek kůry z biocitronu
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 1 žloutek
    • nakládané kapary na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.

2 Na závěr omáčku zahustěte a zjemněte žloutkem rozmíchaným v troše smetany a ještě chvíli prohřívejte. Při podávání můžete ozdobit kapary.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh na mandlích

Marinovaný kapr

Candát na víně

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem a pórkem

Hronovy kapří škvarky se dvěma dipy

Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat

REKLAMA

Přidat komentář