Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2239 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 99 g
Tuky 158 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť téhle omáčky je návyková!

Suroviny

plus na pečení
překrojená napůl
amur 4 ks
filety z amura nebo kapra
sardelová pasta 4 ČL
pepř mletý 5 kuliček
kapary
nakládané na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.

2

Na závěr omáčku zahustěte a zjemněte žloutkem rozmíchaným v troše smetany a ještě chvíli prohřívejte. Při podávání můžete ozdobit kapary.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín