Chuť téhle omáčky je návyková!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.
Na závěr omáčku zahustěte a zjemněte žloutkem rozmíchaným v troše smetany a ještě chvíli prohřívejte. Při podávání můžete ozdobit kapary.
NĚCO NAVÍCJak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat(6 receptů )
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )