Tvarohové těsto & ovoce

Kulaté, šišaté, plněné, ovocné, bílé i barevné – knedlíky z tvarohového těsta mají stovky variant. Pohrajte si s tvary a chutěmi – tady jsou nápady z naší kuchyně.
Tvarohové těsto si prostě zamilujete. Není sladké, je jemné, vláčné a lze ho libovolně doplňovat čerstvým i mraženým ovocem a různými posypkami. Když máte čas a náladu, pohrajte si s koulením knedlíků (dají se i zamrazit), v opačném případě experimentujte s různými tvary bez náplně – jsou hotové za pár minut.
TIPY & TRIKY
- Nejlepší na knedlíky je balený plnotučný a některý jemný tvaroh ve vaničce. Vybírejte vyzkoušené výrobky a dávejte pozor, aby tvaroh nebyl již se smetanou či jogurtem.
- Tvaroh k podávání nahraďte mascarpone či ricottou a prošlehejte se zakysanou či sladkou smetanou nebo kondenzovaným mlékem.
- Na posypku můžete použít nasekané oříšky, kokos, cukr se skořicí, kakao, drcený karamel nebo mandlové sušenky.