Tvarohové noky s borůvkovým přelivem

Tvarohové noky s borůvkovým přelivem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 169 g
Tuky 121 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Extra jemné, extra snadné, extra rychlé!

Suroviny

vejce 2 ks
zvlášť žloutky a bílky
máslo 50 g
změklý
sůl 1 špetka
tvaroh 250 g
plnotučný, měkký
zakysaná smetana 2 PL
tučná
krupice 80 g
dětská
borůvky 400 g
krupicový cukr 60 g
citronová štáva 1 PL
smetana ke šlehání 125 ml
ušlehané
1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Bílky ušlehejte na pevný sníh. V míse utřete máslo se špetkou soli a žloutky. Zašlehejte tvaroh a kysanou smetanu. Přisypte krupičku a zlehka zapracujte bílky. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujte noky a ihned je vkládejte do vroucí vody. Pokud se těsto lepí na lžíce, namáčejte je před vykrojením noku do studené vody. Vařte 5–6 minut, během vaření je otočte. Před vyjmutím jeden rozkrojte; pokud je uprostřed uvařený, vyjměte je cedníkem a nechte okapat.

2 Borůvky vložte do kastrolu, posypte cukrem, zakapejte citronovou šťávou, lehce pomačkejte. Zahřívejte, aby se rozpustil cukr a borůvky byly teplé; trvá to pár minut. Noky rozdělte na talíře, přelijte borůvkami a ozdobte šlehačkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit