0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 325908 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 19760 g
Tuky 270 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné tvarohové těsto plné šťavnatého ovoce ovoní při vaření rum a při podávání doplní sladká skořicová strouhanka. Počet knedlíků závisí na velikosti rynglí a také na tom, jak silné těsto máte rádi.

Suroviny

máslo 140 g
změklé
vejce 2 ks
zvlášť bílky a žloutky
krupice 140 g
sůl špetka
mouka pšeničná hladká 140 g
tvaroh měkký 500 g
rum 50 ml
tuzemák
Na náplň a dokončení
ryngle 12 ks
zelené, zralé
brusinková zavařenina 12 ČL
odkapaný
krupicový cukr
na posypání rynglí
máslo 150 g
plus na přelití knedlíků
krupicový cukr 50 g
vanilkový cukr 1 bal
skořice 1 špetka
strouhanka 250 g
z bílého pečiva
moučkový cukr
na posypání

1 Máslo vyšlehejte do pěny. Zapracujte žloutky (měly by mít stejnou teplotu jako máslo) a pak postupně přisypte krupici. Vlijte bílky lehce prošlehané se solí a nakonec střídavě vmíchejte tvaroh a hladkou mouku. Rychle vypracujte hladké těsto, vytvořte z něj váleček o průměru 6 cm, zabalte ho do fólie a uložte asi na 2 hodiny do lednice.

2 Mezitím vypeckujte ryngle tak, aby zůstaly na jedné straně spojené. Zasypte je cukrem, osušte, místo pecky vložte brusinky a ryngli zavřete. Z těsta nakrájejte 12 až 16 plátků o síle 5 mm. Do každého kousku těsta zabalte ryngli a v dlani knedlík utáhněte. Knedlíky vhazujte do vroucí osolené vody s rumem a velmi zvolna je vařte 15–20 minut.

3 Na posypku rozpusťte máslo, vmíchejte do něj krupicový i vanilkový cukr a strouhanku se špetkou skořice. Osmahněte dozlatova. Sypte na knedlíky spolu s moučkovým cukrem a přelijte máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte hodně mokrý tvaroh, vymačkejte ho a těsto zpracujte jen krátce, aby neřídlo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit