Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 325908 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 19760 g
Tuky 270 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné tvarohové těsto plné šťavnatého ovoce ovoní při vaření rum a při podávání doplní sladká skořicová strouhanka. Počet knedlíků závisí na velikosti rynglí a také na tom, jak silné těsto máte rádi.

Související recepty

Suroviny

máslo 140 g
změklé
vejce 2 ks
zvlášť bílky a žloutky
krupice 140 g
sůl špetka
rum 50 ml
tuzemák
Na náplň a dokončení
ryngle 12 ks
zelené, zralé
brusinková zavařenina 12 ČL
odkapaný
na posypání rynglí
máslo 150 g
plus na přelití knedlíků
skořice 1 špetka
strouhanka 250 g
z bílého pečiva
na posypání

Postup

1

Máslo vyšlehejte do pěny. Zapracujte žloutky (měly by mít stejnou teplotu jako máslo) a pak postupně přisypte krupici. Vlijte bílky lehce prošlehané se solí a nakonec střídavě vmíchejte tvaroh a hladkou mouku. Rychle vypracujte hladké těsto, vytvořte z něj váleček o průměru 6 cm, zabalte ho do fólie a uložte asi na 2 hodiny do lednice.

2

Mezitím vypeckujte ryngle tak, aby zůstaly na jedné straně spojené. Zasypte je cukrem, osušte, místo pecky vložte brusinky a ryngli zavřete. Z těsta nakrájejte 12 až 16 plátků o síle 5 mm. Do každého kousku těsta zabalte ryngli a v dlani knedlík utáhněte. Knedlíky vhazujte do vroucí osolené vody s rumem a velmi zvolna je vařte 15–20 minut.

3

Na posypku rozpusťte máslo, vmíchejte do něj krupicový i vanilkový cukr a strouhanku se špetkou skořice. Osmahněte dozlatova. Sypte na knedlíky spolu s moučkovým cukrem a přelijte máslem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte hodně mokrý tvaroh, vymačkejte ho a těsto zpracujte jen krátce, aby neřídlo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...