Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

4.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3305 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 440 g
Tuky 107 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s ovocem nemusí mít jen tvar kulatých míčků. Výborné jsou i nakrájené na plátky s ovocným přelivem.

Suroviny

čerstvý (cca 2,5 rohlíku)
změklý
sůl 1 špetka
v kostce
vejce 2 ks
sušené brusinky 50 g
propláchnuté
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
višně 400 g
vypeckované
třtinový cukr 100 g
z 1/2 biocitronu
jedna hvězdička
mletá na poprášení

Postup

1

Rohlíky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo rozmixujte. Vyšlehejte máslo, sůl, vejce a tvaroh. Spojte se strouhankou, přidejte brusinky, krupici, kypřicí prášek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte do druhého dne odležet.

2

Višně, cukr a koření vložte do kastrolu a zahřívejte do rozpuštění cukru. Přidejte citronovou kůru a šťávu, víno a vařte asi 10 minut, až omáčka trochu zhoustne.

3

Z těsta vytvarujte dvě šišky – válečky o průměru 4 cm a vložte je do vroucí osolené vody. Jakmile začne voda vřít, odlepte knedlíky opatrně ode dna a vařte 15–17 minut, jednou otočte. Knedlíky vyjměte, nechte asi 5 minut zatáhnout a nití nebo ostrým nožem nakrájejte na plátky. Podávejte s horkými višněmi, jogurtem a poprašte skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín