Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3305 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 440 g
Tuky 107 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s ovocem nemusí mít jen tvar kulatých míčků. Výborné jsou i nakrájené na plátky s ovocným přelivem.

Suroviny

rohlíky 100 g
čerstvý (cca 2,5 rohlíku)
máslo 50 g
změklý
sůl 1 špetka
tvaroh měkký 250 g
v kostce
vejce 2 ks
sušené brusinky 50 g
propláchnuté
krupice 80 g
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
višně 400 g
vypeckované
třtinový cukr 100 g
citronová kůra 1 PL
z 1/2 biocitronu
citronová štáva 1 PL
badyán 1 ks
jedna hvězdička
hřebíček 1 ks
víno červené 50 ml
jogurt bílý 250 g
skořice
mletá na poprášení

1 Rohlíky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo rozmixujte. Vyšlehejte máslo, sůl, vejce a tvaroh. Spojte se strouhankou, přidejte brusinky, krupici, kypřicí prášek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte do druhého dne odležet.

2 Višně, cukr a koření vložte do kastrolu a zahřívejte do rozpuštění cukru. Přidejte citronovou kůru a šťávu, víno a vařte asi 10 minut, až omáčka trochu zhoustne.

3 Z těsta vytvarujte dvě šišky – válečky o průměru 4 cm a vložte je do vroucí osolené vody. Jakmile začne voda vřít, odlepte knedlíky opatrně ode dna a vařte 15–17 minut, jednou otočte. Knedlíky vyjměte, nechte asi 5 minut zatáhnout a nití nebo ostrým nožem nakrájejte na plátky. Podávejte s horkými višněmi, jogurtem a poprašte skořicí.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit