Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

4.9/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3305 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 440 g
Tuky 107 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s ovocem nemusí mít jen tvar kulatých míčků. Výborné jsou i nakrájené na plátky s ovocným přelivem.

Suroviny

čerstvý (cca 2,5 rohlíku)
změklý
sůl 1 špetka
v kostce
vejce 2 ks
sušené brusinky 50 g
propláchnuté
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
višně 400 g
vypeckované
třtinový cukr 100 g
z 1/2 biocitronu
jedna hvězdička
mletá na poprášení

Postup

1

Rohlíky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo rozmixujte. Vyšlehejte máslo, sůl, vejce a tvaroh. Spojte se strouhankou, přidejte brusinky, krupici, kypřicí prášek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte do druhého dne odležet.

2

Višně, cukr a koření vložte do kastrolu a zahřívejte do rozpuštění cukru. Přidejte citronovou kůru a šťávu, víno a vařte asi 10 minut, až omáčka trochu zhoustne.

3

Z těsta vytvarujte dvě šišky – válečky o průměru 4 cm a vložte je do vroucí osolené vody. Jakmile začne voda vřít, odlepte knedlíky opatrně ode dna a vařte 15–17 minut, jednou otočte. Knedlíky vyjměte, nechte asi 5 minut zatáhnout a nití nebo ostrým nožem nakrájejte na plátky. Podávejte s horkými višněmi, jogurtem a poprašte skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč