0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3305 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 440 g
Tuky 107 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Knedlíky s ovocem nemusí mít jen tvar kulatých míčků. Výborné jsou i nakrájené na plátky s ovocným přelivem.

Suroviny

rohlíky 100 g
čerstvý (cca 2,5 rohlíku)
máslo 50 g
změklý
sůl 1 špetka
tvaroh měkký 250 g
v kostce
vejce 2 ks
sušené brusinky 50 g
propláchnuté
krupice 80 g
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
višně 400 g
vypeckované
třtinový cukr 100 g
citronová kůra 1 PL
z 1/2 biocitronu
citronová štáva 1 PL
badyán 1 ks
jedna hvězdička
hřebíček 1 ks
víno červené 50 ml
jogurt bílý 250 g
skořice
mletá na poprášení

1 Rohlíky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo rozmixujte. Vyšlehejte máslo, sůl, vejce a tvaroh. Spojte se strouhankou, přidejte brusinky, krupici, kypřicí prášek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte do druhého dne odležet.

2 Višně, cukr a koření vložte do kastrolu a zahřívejte do rozpuštění cukru. Přidejte citronovou kůru a šťávu, víno a vařte asi 10 minut, až omáčka trochu zhoustne.

3 Z těsta vytvarujte dvě šišky – válečky o průměru 4 cm a vložte je do vroucí osolené vody. Jakmile začne voda vřít, odlepte knedlíky opatrně ode dna a vařte 15–17 minut, jednou otočte. Knedlíky vyjměte, nechte asi 5 minut zatáhnout a nití nebo ostrým nožem nakrájejte na plátky. Podávejte s horkými višněmi, jogurtem a poprašte skořicí.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč