Knedlíky s ovocem nemusí mít jen tvar kulatých míčků. Výborné jsou i nakrájené na plátky s ovocným přelivem.
Suroviny
Postup
Rohlíky nastrouhejte na hrubém struhadle nebo rozmixujte. Vyšlehejte máslo, sůl, vejce a tvaroh. Spojte se strouhankou, přidejte brusinky, krupici, kypřicí prášek a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte do druhého dne odležet.
Višně, cukr a koření vložte do kastrolu a zahřívejte do rozpuštění cukru. Přidejte citronovou kůru a šťávu, víno a vařte asi 10 minut, až omáčka trochu zhoustne.
Z těsta vytvarujte dvě šišky – válečky o průměru 4 cm a vložte je do vroucí osolené vody. Jakmile začne voda vřít, odlepte knedlíky opatrně ode dna a vařte 15–17 minut, jednou otočte. Knedlíky vyjměte, nechte asi 5 minut zatáhnout a nití nebo ostrým nožem nakrájejte na plátky. Podávejte s horkými višněmi, jogurtem a poprašte skořicí.