0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

4 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4516 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 597 g
Tuky 162 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Část meruněk zkuste naplnit kouskem bílé nebo tmavé čokolády.

Suroviny

máslo 40 g
změklé
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
tvaroh 250 g
balený, měkký
mléko 100 ml
či smetana na vaření
mouka pšeničná polohrubá 300 g
a trochu na vál
meruňky 20 ks
menší
marcipán 50 g
K podávání
mandle plátky 50 g
třtinový cukr 4 PL
na posypání
tvaroh 250 g
jemný, vaničkový
zakysaná smetana 200 g
tučná
mléko 2 PL
či smetana
vanilkový cukr 1 ks
a trochu moučkový dle chuti
máslo 4 ČL
rozpuštěný

1 Dejte vařit vodu. V míse utřete máslo se solí a zašlehejte vejce, tvaroh a mléko. Přisypte mouku a vypracujte vláčné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Z těsta vyválejte váleček nebo dva o průměru asi 4 cm, podle potřeby podsypte moukou. Těsto i marcipán rozkrájejte na 20 stejných dílů.

2 Meruňky nařízněte v rýze zhruba do poloviny a vypeckujte tak, aby se půlky od sebe neoddělily. Místo pecky vložte kousek marcipánu a stiskněte k sobě. Dílky těsta zploštěte a roztáhněte. Do každého zabalte meruňku a vytvarujte knedlíky.

3 Vložte je do vroucí osolené vody (lépe nadvakrát) a vařte asi 8–10 minut. Mandle opražte na nepřilnavé pánvi. Vyšlehejte tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým cukrem, mlékem a dochuťte moučkovým cukrem. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a na talíři posypte cukrem. Podávejte s ochuceným tvarohem, opraženými mandlemi a rozpuštěným máslem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit