Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4516 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 597 g
Tuky 162 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Část meruněk zkuste naplnit kouskem bílé nebo tmavé čokolády.

Suroviny

máslo 40 g
změklé
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
tvaroh 250 g
balený, měkký
mléko 100 ml
či smetana na vaření
mouka pšeničná polohrubá 300 g
a trochu na vál
meruňky 20 ks
menší
marcipán 50 g
K podávání
mandle plátky 50 g
třtinový cukr 4 PL
na posypání
tvaroh 250 g
jemný, vaničkový
zakysaná smetana 200 g
tučná
mléko 2 PL
či smetana
vanilkový cukr 1 ks
a trochu moučkový dle chuti
máslo 4 ČL
rozpuštěný

1 Dejte vařit vodu. V míse utřete máslo se solí a zašlehejte vejce, tvaroh a mléko. Přisypte mouku a vypracujte vláčné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Z těsta vyválejte váleček nebo dva o průměru asi 4 cm, podle potřeby podsypte moukou. Těsto i marcipán rozkrájejte na 20 stejných dílů. Meruňky nařízněte v rýze zhruba do poloviny a vypeckujte tak, aby se půlky od sebe neoddělily. Místo pecky vložte kousek marcipánu a stiskněte k sobě. Dílky těsta zploštěte a roztáhněte. Do každého zabalte meruňku a vytvarujte knedlíky.

2 Vložte je do vroucí osolené vody (lépe nadvakrát) a vařte asi 8–10 minut. Mandle opražte na nepřilnavé pánvi. Vyšlehejte tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým cukrem, mlékem a dochuťte moučkovým cukrem. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a na talíři posypte cukrem. Podávejte s ochuceným tvarohem, opraženými mandlemi a rozpuštěným máslem.

 

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit