Část meruněk zkuste naplnit kouskem bílé nebo tmavé čokolády.
Suroviny
Postup
Dejte vařit vodu. V míse utřete máslo se solí a zašlehejte vejce, tvaroh a mléko. Přisypte mouku a vypracujte vláčné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny v chladu. Z těsta vyválejte váleček nebo dva o průměru asi 4 cm, podle potřeby podsypte moukou. Těsto i marcipán rozkrájejte na 20 stejných dílů.
Meruňky nařízněte v rýze zhruba do poloviny a vypeckujte tak, aby se půlky od sebe neoddělily. Místo pecky vložte kousek marcipánu a stiskněte k sobě. Dílky těsta zploštěte a roztáhněte. Do každého zabalte meruňku a vytvarujte knedlíky.
Vložte je do vroucí osolené vody (lépe nadvakrát) a vařte asi 8–10 minut. Mandle opražte na nepřilnavé pánvi. Vyšlehejte tvaroh s kysanou smetanou, vanilkovým cukrem, mlékem a dochuťte moučkovým cukrem. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou lžící a na talíři posypte cukrem. Podávejte s ochuceným tvarohem, opraženými mandlemi a rozpuštěným máslem.