Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíky s meruňkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 536
Do 75 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1446 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 161 g
Tuky 55 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohové knedlíky s meruňkami jsou skvělé jako bezmasý oběd nebo po jednom jako dezert. Těsto je nadýchané a naplnit ho můžete i jiným oblíbeným ovocem. Na posypání jsme použili tvaroh, ale luxusní chuť a vzhled ovocným knedlíkům dodá také strouhaný perník, opražené ořechy nebo oslazený mletý mák politý rozpuštěným máslem.

Suroviny

změklé a utřené dohladka
mouka pšeničná hrubá 200 g
až 250 g
vejce 1 ks
sůl
nemusí být
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
cukr
kostkový, nemusí být
k podávání
nastrouhaný, k podávání
rozpuštěné, k podávání

Postup

1

Z másla, měkkého tvarohu, 200–250 g hrubé mouky (postupně dosypávejte), 1 vejce, špetky soli a trochy najemno nastrouhané citronové kůry, vypracujte těsto. Chcete-li, aby bylo hodně nadýchané, přidejte do mouky ½ lžičky prášku do pečiva.

2

Z těsta odebírejte kousky, roztlačte na placičku a plňte vypeckovanými meruňkami. Před zabalením můžete do otvoru po pecce vložit kostku cukru. Dobře uzavřete.

3

Vařte ve vroucí osolené vodě 10–12 minut.

4

Podávejte hojně posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem a zalité rozpuštěným máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

13.07.2019 14:54

Skvělý a jednoduchý recept

27.10.2015 18:00

klasika ktorá musí byť každý rok

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...