Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Tvarohové knedlíky s meruňkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1621 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 199 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Meruňkové knedlíky jsou skvělé jako bezmasý oběd nebo po jednom jako dezert.

Související články

Jak na ovocné knedlíky
  • Novinky a zajímavosti

Jak na ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky si alespoň jednou za léto dá asi každý z nás. Někdo si dopřeje pár kousků jen jako dezert, někdo je zbožňuje jako skvělou sladkou večeři či oběd. Pojďme se podívat, jak připravit co nejlepší borůvkové, meruňkové, višňové či...
Jak na ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
  • Novinky a zajímavosti

Jak na ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

V prvním dílu našeho seriálu jsme se zabývali přípravou ovocných knedlíků z kynutého těsta, v druhém jsme se učili uvařit knedlíky z tvarohového těsta. Poslední do trojice je těsto odpalované. O knedlících z bramborového těsta se zmíníme...
Jak uvařit tvarohové knedlíky
  • Novinky a zajímavosti

Jak uvařit tvarohové knedlíky

V našem ovocně-knedlíkovém seriálu jsme se v minulém dílu rozepsali o kynutých knedlících, ale zůstali jsme vám dlužni informace o tom, jak vařit knedlíky tvarohové či z odpalovaného těsta. Těm se budeme věnovat ve třetím dílu seriálu, v...
Jahodové knedlíky 3x jinak
  • Tipy a triky

Jahodové knedlíky 3x jinak

Jahodové knedlíky už v naší české krajině za svůj život ochutnal snad úplně každý. Vedle džemu patří knedlíky k nejčastějším možnostem delikátního zpracování jahod. Navíc příprava knedlíčků není vůbec náročná, za to chuť, ta je dokonalá....

Suroviny

máslo 50 g
tvaroh měkký 250 g
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
sůl
citronová kůra
nemusí být
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
meruňky
cukr
kostkový
moučkový cukr
k podávání
máslo
rozpuštěné, k podávání
tvaroh tvrdý
nastrouhaný, k podávání

1 Z 50 g utřeného másla, 250 g měkkého tvarohu, hrubé mouky (asi 200–250 g, postupně dosypávejte), 1 vejce a špetky soli vypracujte těsto, můžete přistrouhnout i trochu bio citronové kůry. Chcete-li, aby bylo hodně nadýchané, přidejte ½ lžičky prášku do pečiva. Plňte vypeckovanými meruňkami, do nichž můžete vložit cukr. Vařte ve vroucí osolené vodě 10–12 minut. Podávejte s cukrem, rozpuštěným máslem a tvarohem.

Další recept na tvarohové knedlíky naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit