Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší snídaně? Ty sladké, s džemem v hlavní roli

AD
Snídaně s džemem
ZDROJ: Schwartau
sdílet:

Někdy je prostě zapotřebí osladit si den hned ráno. Pokud máte chuť na sladké nebo jen chcete zkusit připravit k ranní kávě něco tradičního či neobvyklého, inspirujte se našimi tipy. 

Měření

Sladké ovocné mámení

Alespoň jeden poctivý džem byste měli mít pro všechny případy doma ve spíži vždy. Dá se s nimi kouzlit ve chvílích, kdy toho už vaše lednice moc nenabízí nebo když potřebujete rychle uspokojit vaše chutě na sladké. S kvalitním džemem se dají snadno připravit luxusní snídaně, které nastartují nový den vám i vašim nejbližším. 

Skryt pre seznam

Jaký džem ale pořídit, abyste předešli zklamání?

Zkuste Schwartau. Jestli tuto německou značku prémiových džemů ještě neznáte, rádi vám ji představíme. Řada džemů Schwartau EXTRA je jedničkou na německém trhu především pro svoji extra ovocnou chuť, která je přirozená, díky nejlepší možné vyzrálosti používaného ovoce. Značka navíc nepoužívá žádná barviva nebo aromata, takže dostanete opravdu jen kvalitní ovoce, cukr, citronovou šťávu a pektin. Na výběr máte z nepřeberného množství příchutí: jahoda, meruňka, borůvka, višeň, lesní plody, černý rybíz, červený rybíz, červené ovoce, broskev a šípek.

Varianta Schwartau Extra Méně cukru obsahuje, jak už název vypovídá, o 30 % menší množství cukru oproti klasice. Pokud tedy dbáte na zdravější životní styl nebo jsou na vás běžné džemy příliš sladké, bude tato varianta přesně pro vás. Sáhnete po jahodě, meruňce, malině nebo černé třešni? 

Skryt pre seznam
Džem
ZDROJ: Schwartau
Skryt pre seznam

Tipy na originální snídaně

Milujete křupavý rohlík s máslem a džemem? Buďte nápaditější a připravte si jídlo, které se stane symbolem domácí pohody. Džemy Schwartau si to zaslouží. A vy také. 

Skryt pre seznam

Meruňkový sen

Na granolu budete potřebovat:

  • 2 šálky oblíbených vloček
  • ½ šálku nasekaných mandlí
  • ½ šálku nasekaných kešu ořechů
  • ½ šálku nasekaných lískových ořechů
  • ½ šálku mletých lněných semínek
  • 2 větší lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce džemu Schwartau Extra Méně cukru Meruňka
  • lyofilizované meruňky

Připravte si ještě další ingredience:

  • Schwartau Extra Méně cukru Meruňka
  • meruňky (čerstvé či kompotované)
  • jogurt řeckého typu
  • domácí granola

1. Nejprve je potřeba připravit si domácí granolu - doporučujeme den předem, zvláště plánujete-li meruňkový sen podávat k snídani. Kokosový olej rozehřejte a smíchejte jej s meruňkovým džemem. Ve větší misce smíchejte veškeré suché ingredience kromě mrazem sušených meruněk. Přilijte kokosový olej a znovu vše důkladně promíchejte. Směs rovnoměrně rozložte na plech a pečte přibližně 40 minut na 130°C. V polovině pečení granolu promíchejte. Po upečení přidejte do směsi lyofilizované meruňky, nechte zcela vychladnout a přesypejte do uzavíratelné nádoby.

2. Jogurt řeckého typu vyšlehejte s meruňkovým džemem. Čerstvé či kompotované meruňky nakrájejte na malé kostičky a připravte si k ruce domácí granolu.

3. Nachystané ingredience vrstvěte do skleniček. Začněte s vyšlehaným jogurtem, na který rozetřete lžíci meruňkového džemu a posypte částí nakrájených meruněk. Následuje vrstva granoly a zbytek meruněk na ozdobu.

Skryt pre seznam

Francouzský toast s redukcí z borůvkového džemu Schwartau Extra

Co budete potřebovat:

  • 75 g borůvek (čerstvých či mražených)
  • 150 g džemu Schwartau Extra Borůvka
  • 100 ml portského vína
  • 20 ml vody
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 citronu
  • 1 skořice celá
  • hřebíček
  • 6 plátků vánočky
  • 2 vejce
  • 75 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • tuk na opékání
  • moučkový cukr
  • smetana ke šlehání na šlehačku

1. Do rendlíku dejte cukr, celou skořici, několik hřebíčků, portské víno a vodu a promíchejte metličkou. Následně přidejte borůvky a borůvkový džem Schwartau. Na mírném ohni vařte za stálého míchání asi 5 minut, případně do doby, než se odpaří všechna voda a vznikne borůvková redukce.
2. Redukci sejměte z tepla a přimíchejte do ní citronovou šťávu.
3. V nízké misce smíchejte vejce, mléko, vanilkový extrakt a krupicový cukr. Vše se musí perfektně spojit.
4. Plátky vánočky postupně namáčejte do vzniklé směsi, nechte je trochu nasáknout.
5. Obalené plátky vánočky opékejte na másle z obou stran dozlatova.
6. Podávejte teplé, bohatě posypané moučkovým cukrem a přelité borůvkovou redukcí. Nakonec můžete dozdobit šlehačkou

Více tipů na snídaňové recepty najdete na stránkách Schwartau.

Skryt pre seznam
Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín