Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

GALERIE: 5x kapr, jak ho neznáte

GALERIE: 5x kapr, jak ho neznáte
sdílet:
Jíte kapra jen o Štědrém večeru, a to ještě z donucení? Přesvědčíme vás o tom, že mezi láskou a nenávistí vede velmi tenká hranice. Stačí vyzkoušet některý z receptů šéfkuchaře Ondřeje Jíni.

„Sladkovodní ryby u nás jíme málo. To už jste ale určitě slyšeli tolikrát, že je mi až hloupé to opakovat. Jenže je to jednak pravda, jednak hodně velká škoda,“ říká Ondřej Jíňa, šéfkuchař restaurace TriBeCa Zdeňka Pohlreicha ve švýcarském Romanshornu. „U Bodamského jezera, kde teď pracuji, už na to přišli. Snad v každé restauraci mají v menu minimálně knusperli, kousky ryby v křupavém těstíčku,“ říká šéfkuchař. Tak proč se u Švýcarů neinspirovat?

Recepty na pět kapřích specialit, které si můžete dát v kterýkoli den roce, najdete v prosincovém Apetitu.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...