Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

GALERIE: 5x kapr, jak ho neznáte

GALERIE: 5x kapr, jak ho neznáte
sdílet:
Jíte kapra jen o Štědrém večeru, a to ještě z donucení? Přesvědčíme vás o tom, že mezi láskou a nenávistí vede velmi tenká hranice. Stačí vyzkoušet některý z receptů šéfkuchaře Ondřeje Jíni.

„Sladkovodní ryby u nás jíme málo. To už jste ale určitě slyšeli tolikrát, že je mi až hloupé to opakovat. Jenže je to jednak pravda, jednak hodně velká škoda,“ říká Ondřej Jíňa, šéfkuchař restaurace TriBeCa Zdeňka Pohlreicha ve švýcarském Romanshornu. „U Bodamského jezera, kde teď pracuji, už na to přišli. Snad v každé restauraci mají v menu minimálně knusperli, kousky ryby v křupavém těstíčku,“ říká šéfkuchař. Tak proč se u Švýcarů neinspirovat?

Recepty na pět kapřích specialit, které si můžete dát v kterýkoli den roce, najdete v prosincovém Apetitu.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...