Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Týden francouzské kuchyně v La Bouchée

Týden francouzské kuchyně v La Bouchée
sdílet:
Již v pondělí začíná týden francouzské gastronomie v brněnské restauraci La Bouchée. Podnik představí klasická francouzská jídla z farmářských surovin i proslulá vína.

Od pondělí 15. do neděle 21. dubna bude v brněnské restauraci La Bouchée probíhat Gurmánský týden v rámci festivalu Bonjour Brno 2013. V nabídce budou tradiční francouzské pokrmy, z velké části připravované z lokálních farmářských surovin, jako třeba biojehněčí z Bílých Karpat pečené na rozmarýnovém medu s domácím provensálským chlebem za 379 Kč nebo nadívaná farmářská kuřecí stehýnka doplněná grilovanou polentou za 279 Kč. K ochutnání budou i vybraná francouzská vína a typické francouzské dezerty, např. čokoládová pěna za 109 Kč. Chcete-li v týdnu restauraci navštívit, raději si rezervujte místo. Počet míst je vždy omezen na dvě osoby.

Gurmánský týden probíhá v restauraci La Bouchée u příležitosti festivalu Bonjour Brno, který si klade za cíl ukázat a přiblížit francouzskou a frankofonní kulturu. Představit chce tradiční i moderní příklady francouzské kultury. 18. ročník festivalu začal 23. března divadelní inscenací mladé frankofonní skupiny Festivadlo. Po celém Brně nyní probíhají různé přednášky a ukázky francouzského filmu, divadla, umění a tance. Opomenuta nemůže být ani proslulá francouzská kuchyně.

Více informací: www.labouchee.cz nebo www.bonjourbrno.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...