Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zachraňte přeštíka!

Zachraňte přeštíka!
sdílet:
Strakatá prasátka jsou doslova k sežrání.

Lahůdka na talíři


Přeštické černostrakaté prase je české plemeno, které vzniklo křížením ve druhé polovině 19. století. Dnes ho najdete na seznamu ohrožených národních plemen, ačkoli jeho maso patří k dokonalým pochoutkám. Rozdíl mezi běžným vepřovým a masem z přeštického prasete poznáte podle struktury, ale především charakteristické chutě a vůně. Oblíbili si ho i ti, kteří se jinak vepřovému masu vyhýbají.

 

 

Ohrožené plemeno


Přeštické prase roste pomaleji než běžná prasata z velkochovů či dovozů. Jeho chov je proto ekonomicky náročný. Apetit není jediný, kdo by ho rád viděl na českých talířích častěji. V boji za záchranu tohoto ojedinělého plemene se angažují například pražský řezník František Kšána, šéfkuchař Paul Day či Josef Sklenář, majitel biofarmy Sasov. Ať už to zní jakkoli, pravdou je, že čím více přeštíků sníme, tím více jich bude. Pomozte spolu s Apetitem zachránit  ohrožené národní plemeno a pusťte se s chutí do nich. Podívejte se na video s přeštíky z Mladotic nebo si kupte říjnový Apetit se seznamem míst, kde všude lze jejich maso ochutnat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč