Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drink z papriky a řepy připravíte snadno

AD
šťáva z řepy
ZDROJ: Archiv
sdílet:
Pozor, tenhle koktejl není pro každého... Jeho neobvyklou chuť musíte vyzkoušet. Buď se zamilujete na celý život nebo ne. Jste dost odvážní ho zkusit?

Ingredience

  • 2 velké červené papriky
  • 2 velké žluté papriky
  • 400 g červené řepy
  • 2 lžičky kurkumy nebo kari koření 
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 20 g ředkvičkových výhonků
  • sůl

Příprava koktejlu:

  1. Papriky i řepu očistěte, omyjte a osušte. Pracujte raději v rukavicích a prkénko obalte fólií, zabráníte tím nežádoucímu zabarvení celé kuchyně.
  2. Zeleninu nakrájejte na větší kusy a dejte do odšťavňovače.
  3. Šťávu pak osolte a smíchejte se sezamovým olejem, kurkumou nebo kari kořením, vlijte do sklenic a ozdobte výhonky ředkvičky.

Něco navíc:

Papriky obsahují velké množství vitaminu C a draslíku. Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění tepen. Barvivo, díky kterému má řepa tak krásný odstín, navíc pomáhá vylučovat sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Kurkuma (i kari koření, které ji obsahuje) má protizánětlivé a antioxidační účinky.

odšťavňovač phillips

Díky novému šnekovému odšťavňovači Philips vybavenému inovativní technologií MicroMasticating skončí až 90%* šťávy a živin ze zeleniny a ovoce ve vaší sklenici a ne v zásobníku na odpad. Využijte potenciál všech surovin na maximum! Bojíte se, že po přípravě jednoho koktejlu strávíte v kuchyni hodinu čištěním odšťavňovače? Nemusíte, bude vám totiž stačit 1 minuta! Nový design přístroje také zohledňuje nedostatek prostor v mnoha kuchyních a tak se vejde se i do té nejmenší z nich.

Více informací najdete zde: www.philips.cz/odstavnovace

* Interní testy prováděné postupně s 1 000 g hroznového vína, jablek, ostružin, jahod, rajčat, vodního melounu, pomerančů a granátových jablek.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín