Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem

Pikantní polévka s hlívou ústřičnou a vepřovým masem
sdílet:
Receptů, jak připravit tuto chutnou houbu s léčivými účinky, není nikdy dost. Ruku na srdce, kdo by si mohl dovolit zanedbávat snižování cholesterolu, což je jeden z malých zázraků, které hlíva umí?
Loading Video...

Ingredience:

  • 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě Hamé
  • 4 hlívy ústřičné
  • 1 mrkev
  • 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1,5l kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • chilli paprička dle chuti

 

Příprava jídla:

1 V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidejte mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékejte. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.

2 Z vepřového masa Hamé odeberte přebytečnou šťávu a tuk a rozdělte po vláknech. Přidejte ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte i chilli papričku. Nakonec dochuťte rybí omáčkou.

 

TIP

Polévku můžete podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžete ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháte ve trošce studené vody.
 
Více inspirace hledejte na www.receptyschuti.cz.
 
 
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín