Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Světový den Malbecu oslavíme už posedmé

AD
světový den malbecu
ZDROJ: Archiv
sdílet:

O důvod víc, proč si večer otevřít lahev dobrého vína. Na 17. dubna totiž připadá světový den Malbecu, vynikající a nejoblíbenější odrůdy argentinského vína. 

 

​Letos se oslaví už sedmý ročník. Speciální program si pro tento den vyhradila řada restaurací, hotelů i vinoték v České republice a pokud máte rádi víno a dobré jídlo, neměli byste si je nechat ujít. Přehled pořádaných akcí najdete na www.svetovydenmalbecu.cz

Malbec si vychutnejte se steakem

S čím jiným si vychutnat argentinské víno víc, než s pravým, šťavnatým argentinským steakem. Silná struktura vína s robustními hebkými tříslovinami se s masem dokonale snoubí. Ve vůni může i laik ucítit opojnou vůni zralého červeného a černého ovoce s tóny koření a dřeva.

Malbec poznáte podle tmavé purpurové barvy a středního těla s typicky zemitými tóny. Vychutnat si jej můžete ale i s jiným grilovaným masem, tvrdými sýry a těstovinami s rajčatovou omáčkou.

steak víno 

Ikonická odrůda Argentiny

Odrůda Malbec pochází původně z Francie, kde je známá pod názvem Côt. Je to ale Argentina, která se díky své rozmanitosti může pochlubit nejrozsáhlejší plochou vysázenou Malbecem na světě. Daří se mu dobře v oblastech s velkými rozdíly mezi denní a noční teplotou, ve vápnité, jílovité, nebo písčité půdě. Proto je pro ně úpatí And ideální oblastí.

Díky vyhovujícím klimatickým podmínkám vyniká argentinský Malbec kvalitou svých tříslovin, které jsou měkké, hedvábné a kulaté. Nejvíce vinic najdeme v provincii Mendoza, kde pokrývají 85 % plochy.

Náš tip:

Oslavte Světový den Malbecu stylově a vychutnejte si 21.4. degustační večeři snoubenou s Malbecy v restauraci Aureole pyšnící se několikanásobným titulem Michelin Bib Gourmand. Užijte si úžasnou moderní gastronomii v argentinském stylu připravenou pod taktovkou uznávaného šéfkuchaře Jiřího Krále, snoubenou s vynikajícími Malbecy z různých argentinských regionů. Menu a rezervace na www.pampasmarket.cz

promo světový den malbecu

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...