Studie realizované nejlepšími experty na výživu odhalily skutečnost, že obyvatelé zemí Středomoří jsou v kvalitě života a dlouhověkosti na nejvyšší úrovni na světě. Tajemstvím není nic jiného než středomořská dieta, která je charakteristická konzumací obilovin, luštěnin, zeleniny, olivového oleje a suchých plodů.
- Extra panenský olivový olej Borges je nejhodnotnější potravinou středomořské diety, protože je bohatý na více složek, především na mononenasycené mastné kyseliny, hlavně na kyselinu olejovou.
- Olivový olej obsahuje 60–80 % mononenasycených mastných kyselin, které napomáhají snižovat ‚špatný‘ cholesterol. Snižuje riziko onemocnění srdečními chorobami, některými druhy rakoviny, napomáhá udržovat nízký krevní tlak a působí proti artritidě.
Většina lékařů se domnívá, že olivový olej je antioxidant, zlepšuje krevní oběh a zpomaluje proces stárnutí buněk. Olivový olej je důležitý při jakékoli dietě, protože je to jedinečný přírodní produkt, který obsahuje hlavně mononenasycené mastné kyseliny.
Díky olivovému oleji se středomořské stravování skládá z vyváženého směsi potravin, ze kterých si každá zachovává svoje nutriční vlastnosti.
Chceme vás seznámit s tím, jak správně vybrat a využívat všechny kvality, které olivový olej Borges nabízí.
Ve své kuchyni můžete olivový olej použít na:
- Zálivky – Spolu s extra panenským olivovým olejem tvoří vinný ocet Balsamico di Modena Borges neodmyslitelnou zálivku do salátů. Olivový olej nejdříve smíchejte s nasekanými bylinkami, polijte salát, dobře promíchejte a přidejte ocet. Olivový olej vytvoří ochrannou vrstvu, která zabrání zelenině, aby zvadla.
- Vaření – od smažení přes pečení až po letní grilování zeleniny, ryb nebo masa. Dokonce se hodí i na pečení koláčů, které zůstanou déle čerstvé a nadýchané.
- Dochucení – ochutí každé jídlo speciální olivovou chutí – několik kapek na pizzu, snack, polévku, těstoviny nebo rýži.
Jaký druh olivového oleje na to potřebujete:
Extra panenský olivový olej Borges – Extra panenský olivový olej Borges má svůj jedinečný bouquet, tato vyvážená kompozice je získaná z prvního lisování z optimálního výběru různých druhů oliv. Tento bouquet je stabilný v průběhu celého roku.
- Extra panenský olivový olej Borges je výjimečně lehký a jemný a jídlu dodá jedinečnou, neporovnatelnou chuť. Chutná zejména v salátech, ale vyzkoušejte ho i na marinování, polijte jím čerstvě upečenou pizzu nebo nalijte pár kapek do polévky. Můžete si připravit perfektní středomořskou snídani s rajčetem, krajícem voňavého chleba a s Extra panenským olivovým olejem Borges.
Borges Olivový olej nebo Olivový olej Extra Mild – směs rafinovaného olivového oleje a extra panenského olivového oleje. Hlavně na vaření, ale také k použití za studena.