Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čas žít na středomořský způsob s Borges

AD
Čas žít na středomořský způsob s Borges
sdílet:

Studie realizované nejlepšími experty na výživu odhalily skutečnost, že obyvatelé zemí Středomoří jsou v kvalitě života a dlouhověkosti na nejvyšší úrovni na světě. Tajemstvím není nic jiného než středomořská dieta, která je charakteristická konzumací obilovin, luštěnin, zeleniny, olivového oleje a suchých plodů.

Součástí diety jsou také, ale v menší míře, ryby, vejce, drůbež a mléčné deriváty. Středomořská dieta je způsob stravování obyvatel zemí Středomoří, který je velice oblíbený i za jeho hranicemi a který si můžete osvojit také vy. Zkuste žít zdravěji, na středomořský způsob.

Borges

  • Extra panenský olivový olej Borges je nejhodnotnější potravinou středomořské diety, protože je bohatý na více složek, především na mononenasycené mastné kyseliny, hlavně na kyselinu olejovou.
  • Olivový olej obsahuje 60–80 % mononenasycených mastných kyselin, které napomáhají snižovat ‚špatný‘ cholesterol. Snižuje riziko onemocnění srdečními chorobami, některými druhy rakoviny, napomáhá udržovat nízký krevní tlak a působí proti artritidě. 

Většina lékařů se domnívá, že olivový olej je antioxidant, zlepšuje krevní oběh a zpomaluje proces stárnutí buněk. Olivový olej je důležitý při jakékoli dietě, protože je to jedinečný přírodní produkt, který obsahuje hlavně mononenasycené mastné kyseliny.

Díky olivovému oleji se středomořské stravování skládá z vyváženého směsi potravin, ze kterých si každá zachovává svoje nutriční vlastnosti.

Chceme vás seznámit s tím, jak správně vybrat a využívat všechny kvality, které olivový olej Borges nabízí.

Ve své kuchyni můžete olivový olej použít na:

  • Zálivky – Spolu s extra panenským olivovým olejem tvoří vinný ocet Balsamico di Modena Borges neodmyslitelnou zálivku do salátů. Olivový olej nejdříve smíchejte s nasekanými bylinkami, polijte salát, dobře promíchejte a přidejte ocet. Olivový olej vytvoří ochrannou vrstvu, která zabrání zelenině, aby zvadla.
  • Vaření – od smažení přes pečení až po letní grilování zeleniny, ryb nebo masa. Dokonce se hodí i na pečení koláčů, které zůstanou déle čerstvé a nadýchané.
  • Dochucení – ochutí každé jídlo speciální olivovou chutí – několik kapek na pizzu, snack, polévku, těstoviny nebo rýži.

Jaký druh olivového oleje na to potřebujete:

Extra panenský olivový olej Borges – Extra panenský olivový olej Borges má svůj jedinečný bouquet, tato vyvážená kompozice je získaná z prvního lisování z optimálního výběru různých druhů oliv. Tento bouquet je stabilný v průběhu celého roku.

  • Extra panenský olivový olej Borges je výjimečně lehký a jemný a jídlu dodá jedinečnou, neporovnatelnou chuť. Chutná zejména v salátech, ale vyzkoušejte ho i na marinování, polijte jím čerstvě upečenou pizzu nebo nalijte pár kapek do polévky. Můžete si připravit perfektní středomořskou snídani s rajčetem, krajícem voňavého chleba a s Extra panenským olivovým olejem Borges.

Borges Olivový olej nebo Olivový olej Extra Mild – směs rafinovaného olivového oleje a extra panenského olivového oleje. Hlavně na vaření, ale také k použití za studena.

Autor: Borges

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...