Čas žít na středomořský způsob s Borges

Komerční sdělení
Čas žít na středomořský způsob s Borges
sdílet:
Komerční článek - STŘEDOMOŘSKÁ DIETA

Propagace značky Borges.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Mnohé studie realizované nejlepšími experty na diety, výživu a zdraví odhalily skutečnost, že obyvatelé zemí Středomoří jsou v kvalitě života a dlouhověkosti na nejvyšší úrovni na světě. Tajemstvím tohoto privilegia není nic jiného než STŘEDOMOŘSKÁ DIETA, která je charakteristická dostatečnou konzumací cereálií a jejich derivátů (chléb, těstoviny a rýže), luštěnin, zeleniny, olivového oleje a suchých plodů. Součástí diety jsou také, ale v menší míře, ryby, vejce, drůbež a mléčné deriváty. STŘEDOMOŘSKÁ DIETA je zdravý způsob stravování obyvatel zemí Středomoří, který je velice oblíbený i za jeho hranicemi a který si můžete osvojit také vy. Zkuste žít zdravěji, na středomořský způsob.

BorgesExtra panenský olivový olej Borges je nejhodnotnější potravinou středomořské diety, protože je bohatý na více složek, především na mononenasycené mastné kyseliny, hlavně na kyselinu olejovou. Olivový olej obsahuje 60–80 % mononenasycených mastných kyselin, které napomáhají snižovat ‚špatný‘ cholesterol. Snižuje riziko onemocnění srdečními chorobami, některými druhy rakoviny, napomáhá udržovat nízký krevní tlak a působí proti artritidě. 

Většina lékařů se domnívá, že olivový olej je antioxidant, zlepšuje krevní oběh a zpomaluje proces stárnutí buněk. Olivový olej je důležitý při jakékoli dietě, protože je to jedinečný přírodní produkt, který obsahuje hlavně mononenasycené mastné kyseliny. Díky olivovému oleji se středomořské stravování skládá z vyváženého mixu (vyvážené směsi) produktů, ze kterých si každý zachovává svoje nutriční vlastnosti a přináší svoje zdroje kalorií, bílkovin, vitaminů, minerálů a jiných mikroživin.

Chceme vás seznámit s tím, jak správně vybrat a využívat všechny kvality, které olivový olej Borges nabízí.

Ve své kuchyni můžete olivový olej použít na:

  • Zálivky – Spolu s extra panenským olivovým olejem tvoří vinný ocet Balsamico di Modena Borges neodmyslitelnou zálivku do salátů. Olivový olej nejdříve smíchejte s nasekanými bylinkami, polijte salát, dobře promíchejte a přidejte ocet. Olivový olej vytvoří ochrannou vrstvu, která zabrání zelenině, aby zvadla.
  • Vaření – od smažení přes pečení až po letní grilování zeleniny, ryb nebo masa. Dokonce se hodí i na pečení koláčů, které zůstanou déle čerstvé a nadýchané.
  • Dochucení – ochutí každé jídlo speciální olivovou chutí – několik kapek na pizzu, snack, polévku, těstoviny nebo rýži.

Jaký druh olivového oleje na to potřebujete:

Extra panenský olivový olej Borges – Extra panenský olivový olej Borges má svůj jedinečný bouquet, tato vyvážená kompozice je získaná z prvního lisování z optimálního výběru různých druhů oliv. Tento bouquet je stabilný v průběhu celého roku.
Extra panenský olivový olej Borges je výjimečně lehký a jemný a jídlu dodá jedinečnou, neporovnatelnou chuť. Chutná zejména v salátech, ale vyzkoušejte ho i na marinování, polijte jím čerstvě upečenou pizzu nebo nalijte pár kapek do polévky. Můžete si připravit perfektní středomořskou snídani s rajčetem, krajícem voňavého chleba a s Extra panenským olivovým olejem Borges.

Borges Olivový olej nebo Olivový olej Extra Mild – směs rafinovaného olivového oleje a extra panenského olivového oleje. Hlavně na vaření, ale také k použití za studena.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit