Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na bezlepkové cukroví: Jak ho upéct, abyste si opravdu pochutnali?

Recepty na bezlepkové cukroví: Jak ho upéct, abyste si opravdu pochutnali?
ZDROJ: Apetit

Bez cukroví by Vánoce prostě nebyly ono. Svátky je potřeba si pěkně osladit. A to mohou s tím správným receptem na bezlepkové vánoční cukroví i ti, kteří se lepku musí vyhnout. Poradíme vám, jak ho upéct, aby si pochutnali i ti, kteří drží bezlepkovou dietu.

1. Dělte potraviny i kuchyňské náčiní

Stejně jako máte jiné prkénko na zeleninu a jiné na maso, měli byste mít i rozdílné pomůcky na jídla s lepkem a bez lepku. Připravené bezlepkové cukroví pak skladujte ve zvláštní krabici odděleně od sladkostí s lepkem, jinak bude vaše snažení zbytečné.

2. Nehřešte

Bezlepková dieta má svá pravidla, v hlídání přítomnosti lepku v jídle byste neměli polevit. Prohřešky se nemusejí projevit hned, ale tělo je sčítá a jednou vám je spočítá, třeba ve formě jiné přidružené nemoci. 

3. Mějte trpělivost

Bezlepkové těsto má svá specifika – hůř drží pohromadě, hodně se trhá a potřebuje čas. Před pečením ho proto nechte klidně dva dny uležet v chladu, aby se suroviny spojily. Bude se vám s ním lépe pracovat. 

4. Pozor, křehké!

Bezlepkové vánoční cukroví je křehčí a více se láme. Po upečení ho proto nechte na plechu zcela vychladnout a teprve potom ho sundávejte. Práci vám usnadní také pečicí papír. Pokud se vám upečené cukroví i přes veškerou snahu drolí, máme pro vás jednoduchou radu: drobky promíchejte s kakaem, mletými ořechy, rozpuštěným máslem a rumem. Z kompaktní hmoty vytvarujte kuličky, obalte je v kokosu nebo oříšcích, a máte další druh cukroví bez lepku! 

Zdroj: Apetit

Autor: jana.koprivova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč