Krásně voňavé sušenky, na kterých si pochutnají i celiaci.
Suroviny
1 Nejdřív smíchejte všechny suché přísady, poté do nich zapracujte máslo, žloutek, melasu a nakonec postupně i kokosové mléko. Těsto by nemělo lepit, mělo by zůstat lehce drolivé, ale pokud ho zmáčknete v dlani, mělo by držet, stejně jako těsto na sušenky. Těsto rozdělte na dva díly, zabalte do fólie a nechte v lednici chvíli vychladit. Polovinu těsta pak vyválejte na pečicím papíru o velikosti plechu na tloušťku 0,5 až 0,7 cm.
2 Vykrájejte kolečka (ne příliš u sebe) a sundejte z papíru přebytečné těsto. Přeneste papír na plech a pečte při 175 °C asi 8 minut. Stejně upečte zbytek těsta.
3 Sušenky po vychladnutí krásně křupou, pokud je chcete měkčí, vytáhněte je z trouby dříve, pokud chcete křupavější, nechte je v troubě naopak déle.