Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepková zázvorová kolečk
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.9/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné na asi 60 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3711 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 426 g
Tuky 200 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně voňavé sušenky, na kterých si pochutnají i celiaci.

Suroviny

mouka bezlepková 150 g
mouka manioková 110 g
lískové oříšky 70 g
na prach rozmixované nebo mandle
hnědý cukr 250 g
zázvor (mletý) 1 ČL
mletý
sůl mořská ¼ ČL
máslo 150 g
melasa 50 ml

Postup

1

Nejdřív smíchejte všechny suché přísady, poté do nich zapracujte máslo, žloutek, melasu a nakonec postupně i kokosové mléko. Těsto by nemělo lepit, mělo by zůstat lehce drolivé, ale pokud ho zmáčknete v dlani, mělo by držet, stejně jako těsto na sušenky. Těsto rozdělte na dva díly, zabalte do fólie a nechte v lednici chvíli vychladit. Polovinu těsta pak vyválejte na pečicím papíru o velikosti plechu na tloušťku 0,5 až 0,7 cm.

2

Vykrájejte kolečka (ne příliš u sebe) a sundejte z papíru přebytečné těsto. Přeneste papír na plech a pečte při 175 °C asi 8 minut. Stejně upečte zbytek těsta.

3

Sušenky po vychladnutí krásně křupou, pokud je chcete měkčí, vytáhněte je z trouby dříve, pokud chcete křupavější, nechte je v troubě naopak déle.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...