0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové linecké cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 186
Více než hodinu Velmi snadné asi na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 337 g
Tuky 173 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těsto vás překvapí poddajností a upečené bezlepkové linecké cukroví svojí chutí. Pokud miluete tradiční vánoční recepty, ale vyhýbáte se lepku, potom se tento recept stane vaším favoritem. Křehké pečivo doplníte pikantní marmeládou a Vánoce můžou začít. 

Suroviny

máslo 150 g
moučkový cukr 120 g
vanilkový cukr 2 ČL
vejce 1 ks
mleté
mouka bezlepková 250 g
ovocný džem
na slepování (např. rybízový nebo malinový)
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Máslo a moučkový i vanilkový cukr utřete do pěny, přidejte vejce a šlehejte ještě 2 minuty. Pozvolna zapracujte mandle a mouku tak, abyste získali soudržné těsto; bude měkčí než klasické linecké. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň hodinu odležet v chladu.

2

Troubu předehřejte na 180°C. 

3

Těsto vyválejte na asi 2mm plát, z poloviny vykrájejte plné hvězdičky (nebo kolečka), z poloviny s kolečkem uprostřed.

4

Linecké bez lepku pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova; trvá to asi 8 minut. Po vychladnutí slepujte pikantní marmeládou a pocukrujte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Hotové tvary můžete potřít i cukrovou polevou a posypat barevným sypáním.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

Michala Šoferová

Tu troubu mám držet rozpálenou celou hodinu, co je těsto v ledničce? :-D Taky si neumím představit, že bych ty cukry utřené s máslem po přidání vejce šlehala. Asi měli na mysli hnětení. A nejen že je těsto křehčí než klasické, hlavně je pořádně lepivé. Předpokládám, že při válení bude třeba hodně podsypávat b.moukou. Popis receptu odbytý, ale snad se dílo vydaří ;)

Michala Šoferová

...povedlo se :)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč