0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové linecké cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 156
Více než hodinu Velmi snadné asi na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 337 g
Tuky 173 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těsto vás překvapí poddajností a upečené linecké svojí chutí.

Suroviny

máslo 150 g
moučkový cukr 120 g
vanilkový cukr 2 ČL
vejce 1 ks
mandle 70 g
mleté
mouka bezlepková 250 g
ovocný džem
na slepování (např. rybízový nebo malinový)
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Máslo a moučkový i vanilkový cukr utřete do pěny, přidejte vejce a šlehejte ještě 2 minuty. Pozvolna zapracujte mandle a mouku tak, abyste získali soudržné těsto; bude měkčí než klasické linecké. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň hodinu odležet v chladu.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyválejte na asi 2mm plát, z poloviny vykrájejte plné hvězdičky (nebo kolečka), z poloviny s kolečkem uprostřed. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova; trvá to asi 8 minut. Po vychladnutí slepujte pikantní marmeládou a pocukrujte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Hotové tvary můžete potřít i cukrovou polevou a posypat barevným sypáním.

Související články

Jak upéct bezlepkové vánoční cukroví
  • Zajímavosti

Jak upéct bezlepkové vánoční cukroví

Dodržovat bezlepkovou dietu, při které musí pacient zamezit příjmu potravy obsahující lepek, není snadné, ale na trhu dnes existuje řada surovin pro toto omezení. Sladkosti bez lepku však často bývají drahé a chuťově nic moc. A tak nezbývá...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

Michala Šoferová

Tu troubu mám držet rozpálenou celou hodinu, co je těsto v ledničce? :-D Taky si neumím představit, že bych ty cukry utřené s máslem po přidání vejce šlehala. Asi měli na mysli hnětení. A nejen že je těsto křehčí než klasické, hlavně je pořádně lepivé. Předpokládám, že při válení bude třeba hodně podsypávat b.moukou. Popis receptu odbytý, ale snad se dílo vydaří ;)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit