Příprava působí trochu náročně, ale není tomu tak. A ten výsledek opravdu stojí za to!
Suroviny
lískové oříšky
80
g
najemno nasekané v robotu
mouka bezlepková
80
g
mouka kokosová
40
g
(u asijských prodejců potravin; nebo najemno rozmixovat strouhaný kokos)
mouka manioková
40
g
hnědý cukr
200
g
žloutek
1
ks
sůl
½
ČL
kypřicí prášek do pečiva
¼
ČL
muškátový oříšek
1
špetka
máslo
70
g
vanilkový extrakt
1
ČL
Na náplň
marmeláda
400
g
malinová
mouka bezlepková
80
g
hnědý cukr
100
g
vanilkový extrakt
½
ČL
máslo
150
g
Na drobenku
kokos
100
g
strouhaný
mandle plátky
100
g
máslo
120
g
vanilkový extrakt
½
ČL
Postup
1
Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte prvních jedenáct ingrediencí a vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 7 minut, jen aby se těsto spojilo a zatáhlo. Plech vyndejte z trouby, těsto nechte trochu zchladnout a potřete ho marmeládou. Smíchejte zbylé ingredience na náplň a posypte jimi marmeládu. Z másla, kokosu, mandlí a vanilkového extraktu udělejte drobenku a nasypte ji navrch.
2
Vraťte do trouby a pečte ještě 20–25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na řezy či kostky a ty rozdělte do malých papírových košíčků.