Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6168 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 463 g
Tuky 435 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Příprava působí trochu náročně, ale není tomu tak. A ten výsledek opravdu stojí za to!

Suroviny

80 g
lískové ořechy najemno nasekané v robotu
mouka bezlepková 80 g
mouka kokosová 40 g
(u asijských prodejců potravin; nebo najemno rozmixovat strouhaný kokos)
mouka manioková 40 g
hnědý cukr 200 g
žloutek 1 ks
sůl 0.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
muškátový oříšek špetka
stačí na špičku nože
máslo 70 g
vanilkový extrakt 1 ČL
Na náplň
400 g
malinová marmeláda
mouka bezlepková 80 g
hnědý cukr 100 g
vanilkový extrakt 0.5 ČL
máslo 150 g
Na drobenku
kokos 100 g
strouhaný
mandle plátky 100 g
máslo 120 g
vanilkový extrakt 0.5 ČL

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte prvních jedenáct ingrediencí a vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 7 minut, jen aby se těsto spojilo a zatáhlo. Plech vyndejte z trouby, těsto nechte trochu zchladnout a potřete ho marmeládou. Smíchejte zbylé ingredience na náplň a posypte jimi marmeládu. Z másla, kokosu, mandlí a vanilkového extraktu udělejte drobenku a nasypte ji navrch.

2 Vraťte do trouby a pečte ještě 20–25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na řezy či kostky a ty rozdělte do malých papírových košíčků.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit