Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7693 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 712 g
Tuky 486 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava působí trochu náročně, ale není tomu tak. A ten výsledek opravdu stojí za to!

Suroviny

lískové oříšky 80 g
najemno nasekané v robotu
mouka bezlepková 80 g
(u asijských prodejců potravin; nebo najemno rozmixovat strouhaný kokos)
mouka manioková 40 g
hnědý cukr 200 g
sůl ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
Na náplň
marmeláda 400 g
malinová
mouka bezlepková 80 g
hnědý cukr 100 g
vanilkový extrakt ½ ČL
máslo 150 g
Na drobenku
kokos 100 g
strouhaný
mandle plátky 100 g
máslo 120 g
vanilkový extrakt ½ ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Smíchejte prvních jedenáct ingrediencí a vzniklé těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 7 minut, jen aby se těsto spojilo a zatáhlo. Plech vyndejte z trouby, těsto nechte trochu zchladnout a potřete ho marmeládou. Smíchejte zbylé ingredience na náplň a posypte jimi marmeládu. Z másla, kokosu, mandlí a vanilkového extraktu udělejte drobenku a nasypte ji navrch.

2

Vraťte do trouby a pečte ještě 20–25 minut. Po vychladnutí nakrájejte na řezy či kostky a ty rozdělte do malých papírových košíčků.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...