0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

3.5 / 5. Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Velmi snadné asi 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6181 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 504 g
Tuky 388 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukroví můžete posypat i drobnými stříbrnými kuličkami na zdobení.

Suroviny

mouka bezlepková 200 g
máslo 170 g
studené
krupicový cukr 125 g
vanilkový cukr 1 ks
sáček
pistácie 100 g
mleté
mandle 100 g
mleté
žloutek 2 ks
mandlové aroma 3 kapky
lze vynechat
Na ozdobu
70 % kakaa
voda
stačí trocha
pistácie 20 g
nasekané

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Z mouky, másla, obou cukrů, pistácií, mandlí, žloutků a aroma rychle vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu v lednici odpočinout.

2 Těsto rozválejte a vykrajujte z něj stromečky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 9 minut. Nechte vychladnout (pozor, horké se lámou!).

3 Čokoládu rozpusťte s trochou vody (stačí jen pár kapek, aby povolila) ve vodní lázni a potřete jí stromečky. Ty nakonec posypte pistáciemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč