0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové dvoubarevné pracny

4.3/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné na cca 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4291 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 506 g
Tuky 213 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezlepkové barevné pracny jsou chuťově takřka k nerozeznání od těch běžných. Vlastně jsou možná dokonce ještě lepší!

Suroviny

mouka bezlepková 250 g
+ 2 lžíce navíc
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 ks
mandle 100 g
mleté
máslo 150 g
žloutek 1 ks
citronová kůra špetka
skořice
mletá
hřebíček
tlučený
kakao 2 PL
tuk
na vymazání formiček
moučkový cukr
s vanilkovým na obalování

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, obou cukrů, mandlí, másla, žloutku, citronové kůry a koření vypracujte těsto. Do jedné poloviny přidejte kakao, do druhé 2 lžíce mouky. Nechte těsta chvíli odpočinout.

2

Formičky na pracny pečlivě vymažte tukem (nešetřete). Z těsta uždibujte kousky a vtlačujte je do formiček tak, aby po vyklopení byly pracny pěkně barevné.

3

Pečte přibližně 10 minut. Upečené pracny nechte trochu vychladnout a vyklopte. Nebojte se s formičkou pořádně praštit o stůl či vál, pokud jsou pracny akorát zchladlé, vydrží to a nerozpadnou se.

4

Hotové pracny obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým (nebo v domácím vanilkovém cukru).

NĚCO NAVÍC 
Na domácí vanilkový cukr stačí nasypat moučkový cukr do sklenice, přidat celý vanilkový lusk, a zhruba po týdnu budete mít voňavý vanilkový cukr.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč