0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové dvoubarevné pracny

3.7 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné na cca 50 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4291 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 506 g
Tuky 213 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezlepkové barevné pracny jsou chuťově takřka k nerozeznání od těch běžných. Vlastně jsou možná dokonce ještě lepší!

Suroviny

mouka bezlepková 250 g
+ 2 lžíce navíc
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 ks
mandle 100 g
mleté
máslo 150 g
žloutek 1 ks
citronová kůra špetka
skořice
mletá
hřebíček
tlučený
kakao 2 PL
tuk
na vymazání formiček
moučkový cukr
s vanilkovým na obalování

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, obou cukrů, mandlí, másla, žloutku, citronové kůry a koření vypracujte těsto. Do jedné poloviny přidejte kakao, do druhé 2 lžíce mouky. Nechte těsta chvíli odpočinout.

2 Formičky na pracny pečlivě vymažte tukem (nešetřete). Z těsta uždibujte kousky a vtlačujte je do formiček tak, aby po vyklopení byly pracny pěkně barevné.

3 Pečte přibližně 10 minut. Upečené pracny nechte trochu vychladnout a vyklopte. Nebojte se s formičkou pořádně praštit o stůl či vál, pokud jsou pracny akorát zchladlé, vydrží to a nerozpadnou se.

4 Hotové pracny obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým (nebo v domácím vanilkovém cukru).

NĚCO NAVÍC 
Na domácí vanilkový cukr stačí nasypat moučkový cukr do sklenice, přidat celý vanilkový lusk, a zhruba po týdnu budete mít voňavý vanilkový cukr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit