Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4291 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 506 g
Tuky 213 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bezlepkové barevné pracny jsou chuťově takřka k nerozeznání od těch běžných. Vlastně jsou možná dokonce ještě lepší!

Suroviny

mouka bezlepková 250 g
plus 2 lžíce navíc
moučkový cukr 200 g
vanilkový cukr 1 ks
mandle 100 g
mleté
máslo 150 g
žloutek 1 ks
citronová kůra špetka
z bio citronu
skořice
mletá
hřebíček
tlučený
kakao 2 PL
holandský typ
tuk
na vymazání formiček
směs cukru moučkového a vanilkového na obalování

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Z mouky, obou cukrů, mandlí, másla, žloutku, citronové kůry a koření vypracujte těsto. Do jedné poloviny přidejte kakao, do druhé 2 lžíce mouky. Nechte těsta chvíli odpočinout.

2 Formičky na pracny pečlivě vymažte tukem (nešetřete). Z těsta uždibujte kousky a vtlačujte je do formiček tak, aby po vyklopení byly pracny pěkně barevné.

3 Pečte přibližně 10 minut. Upečené pracny nechte trochu vychladnout a vyklopte. Nebojte se s formičkou pořádně praštit o stůl či vál, pokud jsou pracny akorát zchladlé, vydrží to a nerozpadnou se.

4 Hotové pracny obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým (nebo v domácím vanilkovém cukru).

NĚCO NAVÍC 
Na domácí vanilkový cukr stačí nasypat moučkový cukr do sklenice, přidat celý vanilkový lusk, a zhruba po týdnu budete mít voňavý vanilkový cukr.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit