0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné na asi 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 32976 kcal
Bílkoviny 964 g
Sacharidy 616 g
Tuky 2716 g
Vláknina 561 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou méně sladké.

Suroviny

tmavá čokoláda 250 g
máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 150 g
vejce 6 ks
mandle 250 g
mleté loupané
mouka bezlepková 2 PL
nebo kukuřičný škrob
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
70 % kakaa
mandle 40 ks
loupané na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo opatrně v mikrovlnce) a nechte lehce vychladnout.

2 Máslo s cukrem utřete do pěny a postupně vmíchejte vejce, mandle, čokoládu a mouku. Hmotu rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 40–45 minut.

3 Čokoládu na polevu rozpusťte s kapkou vody ve vodní lázni a potřete jí vychladlý korpus. Nakrájejte na čtverce 5 x 5 cm a každý ozdobte mandlí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit