Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou méně sladké.
Suroviny
tmavá čokoláda
250
g
máslo
250
g
změklé
krupicový cukr
150
g
vejce
6
ks
mandle
250
g
mleté loupané
mouka bezlepková
2
PL
nebo kukuřičný škrob
Na polevu
tmavá čokoláda
200
g
70 % kakaa
mandle
40
ks
loupané na ozdobu
Postup
1
Troubu předehřejte na 175 °C. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo opatrně v mikrovlnce) a nechte lehce vychladnout.
2
Máslo s cukrem utřete do pěny a postupně vmíchejte vejce, mandle, čokoládu a mouku. Hmotu rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 40–45 minut.
3
Čokoládu na polevu rozpusťte s kapkou vody ve vodní lázni a potřete jí vychladlý korpus. Nakrájejte na čtverce 5 x 5 cm a každý ozdobte mandlí.