0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové čokokostky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Velmi snadné na asi 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 32976 kcal
Bílkoviny 964 g
Sacharidy 616 g
Tuky 2716 g
Vláknina 561 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou méně sladké.

Suroviny

tmavá čokoláda 250 g
máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 150 g
vejce 6 ks
mandle 250 g
mleté loupané
mouka bezlepková 2 PL
nebo kukuřičný škrob
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
70 % kakaa
mandle 40 ks
loupané na ozdobu

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo opatrně v mikrovlnce) a nechte lehce vychladnout.

2 Máslo s cukrem utřete do pěny a postupně vmíchejte vejce, mandle, čokoládu a mouku. Hmotu rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 40–45 minut.

3 Čokoládu na polevu rozpusťte s kapkou vody ve vodní lázni a potřete jí vychladlý korpus. Nakrájejte na čtverce 5 x 5 cm a každý ozdobte mandlí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč