Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou méně sladké.
Suroviny
tmavá čokoláda
250
g
máslo
250
g
změklé
krupicový cukr
150
g
vejce
6
ks
mandle
250
g
mleté loupané
mouka bezlepková
2
PL
nebo kukuřičný škrob
Na polevu
tmavá čokoláda
200
g
70 % kakaa
mandle
40
ks
loupané na ozdobu
Postup
1
Troubu předehřejte na 175 °C. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (nebo opatrně v mikrovlnce) a nechte lehce vychladnout.
2
Máslo s cukrem utřete do pěny a postupně vmíchejte vejce, mandle, čokoládu a mouku. Hmotu rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 40–45 minut.
3
Čokoládu na polevu rozpusťte s kapkou vody ve vodní lázni a potřete jí vychladlý korpus. Nakrájejte na čtverce 5 x 5 cm a každý ozdobte mandlí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cukroví na plech: Skvělá volba pro ty, kteří nestíhají(16 receptů )
- 20 receptů na originální cukroví, které vás bude bavit(21 receptů )
- 16x božské brownies, které budete chtít péct pořád(16 receptů )
- Recepty na bezlepkové cukroví: Jak ho upéct, abyste si opravdu pochutnali? (7 receptů )
- Delikátní dezerty bez lepku: Jak dosáhnout dokonalé chuti a konzistence?(34 receptů )