Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 56
Do hodiny Velmi snadné na asi 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3645 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 340 g
Tuky 199 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli dřív, než se nafotí.

Související recepty

Suroviny

citronové aroma 5 kapek
mandle 200 g
mleté a loupané
Na polevu
plus na podsypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovým aroma do pěny.

2

Přidejte mandle a vypracujte vláčné těsto. Pracovní plochu posypte moučkovým cukrem a těsto na ní vyválejte na tloušťku asi 3 mm.

3

Vypichujte srdíčka a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12–15 minut.

4

Z moučkového cukru a citronové šťávy utřete polevu a potřete jí ještě horká srdíčka. Kandovanou kůru naaranžujte na srdíčka, ta sundejte z plechu a nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Citronovou kůru nastrouhejte a nechte ji chvilku v cukrovém rozvaru (do rendlíku dejte cukr, zalijte ho trochou vody a nechte rozpustit). Kůra pak bude jako kandovaná.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

17.12.2018 11:03

Dobrý den, myslím, že dva týdny by kůra vydržet mohla – pokud si chcete být opravdu jista, můžete ji v cukrovém roztoku pár minut povařit a pak nechat v roztoku hodinu (ale klidně i do druhého dne) rozležet.

12.12.2018 21:10

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou trvanlivost má ta domácí kandovaná citrónová kůra dělaná v cukrovém rozvaru? Vydrží na srdíčkách třeba 2 týdny? Děkuji.

06.12.2016 15:30

Cukr jsem dala 60g krupicového+60g třtinového a místo citronového aroma jednoduše nakapala citron. Těsto bylo spíše tužší než vláčné, ale dobře se rozvalovalo. Doporučovala bych péct spíše na menší teplotu (např. 150 st.) a o pár minut déle, mandličky mají tendenci velice rychle chytat barvu. S citronovou polevou jsou srdíčka opravdu výtečná!

Apetit magazín