Bezlepková citronová srdíčka

Bezlepková citronová srdíčka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné na asi 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5145 kcal
Bílkoviny 91 g
Cukr 711 g
Tuky 199 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli dřív, než se nafotí.

Suroviny

žloutek 3 ks
krupicový cukr 120 g
vanilkový cukr 1 ks
citronové aroma 5
mandle 200 g
mleté a loupané
Na polevu
moučkový cukr 100 g
plus na podsypání
citronová štáva 2 PL
citronová kůra kandovaná
viz Něco navíc

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky utřete s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovým aroma do pěny. Přidejte mandle a vypracujte vláčné těsto. Pracovní plochu posypte moučkovým cukrem a těsto na ní vyválejte na tloušťku asi 3 mm.

2 Vypichujte srdíčka a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12–15 minut.

3 Z moučkového cukru a citronové šťávy utřete polevu a potřete jí ještě horká srdíčka. Kandovanou kůru naaranžujte na srdíčka, ta sundejte z plechu a nechte vychladnout.

NĚCO NAVÍC
Citronovou kůru nastrouhejte a nechte ji chvilku v cukrovém rozvaru (do rendlíku dejte cukr, zalijte ho trochou vody a nechte rozpustit). Kůra pak bude jako kandovaná.

Komentáře

Michala Šoferová

Cukr jsem dala 60g krupicového+60g třtinového a místo citronového aroma jednoduše nakapala citron. Těsto bylo spíše tužší než vláčné, ale dobře se rozvalovalo. Doporučovala bych péct spíše na menší teplotu (např. 150 st.) a o pár minut déle, mandličky mají tendenci velice rychle chytat barvu. S citronovou polevou jsou srdíčka opravdu výtečná!

Lucie Merten

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jakou trvanlivost má ta domácí kandovaná citrónová kůra dělaná v cukrovém rozvaru? Vydrží na srdíčkách třeba 2 týdny? Děkuji.

Lucie Velek

Dobrý den, myslím, že dva týdny by kůra vydržet mohla – pokud si chcete být opravdu jista, můžete ji v cukrovém roztoku pár minut povařit a pak nechat v roztoku hodinu (ale klidně i do druhého dne) rozležet.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit