0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krásná uvnitř i navenek: pomeranč

Krásná uvnitř i navenek: pomeranč
sdílet:
Pomeranče jsou k dostání po celý rok a málokdo je proto vnímá jako exotické ovoce. Vybírat si můžete z dvou set druhů, od světle žlutých po temně rudé. Čerstvé plody jsou skvělým zdrojem vitaminu C, a proto by rozhodně měly být součástí vaší lékárničky, až udeří chřipkové období. Pomeranče byste ale měli jíst i z mnoha dalších důvodů – obsahují pektiny, které podporují zažívání a snižují hladinu cholesterolu. Navíc dokážou vzpružit organismus, zlepšit výkonnost a soustředění.

V Čechách se pomeranče většinou konzumují syrové nebo ve formě marmelády, velmi oblíbený je i pomerančový džus. Zkuste si ale tuto vitaminovou bombu dopřát trošku jinak, třeba ve formě lahodného sorbetu.

Výtažky z pomeranče se často přidávají do krémů a pleťových masek – vitamin C totiž pomáhá vytvářet kolagen, který tvoří základ zdravé pokožky, není ale nadto připravit si léčivou kosmetiku doma. Pokud jste však alergičtí na citrusy, raději vyzkoušejte masku z jiné části našeho seriálu.

Maska proti vráskám: Dvě lžíce pomerančové šťávy smíchejte se dvěma lžícemi medu, rozetřete na tvář a nechte deset minut působit.

Maska pro mastnou pleť: Šťávu z jednoho pomeranče smíchejte se čtyřmi lžícemi tvarohu, a poté naneste na tvář. Nechte působit deset minut.

Maska pro unavenou pleť: Šťávu z jednoho pomeranče smíchejte s dvěma lžícemi tvarohu a jedním ušlehaným bílkem. Směs naneste na tvář a nechte patnáct minut působit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč