Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3262 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 380 g
Tuky 175 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert trochu připomíná anglický vánoční pudink. Je ale mnohem lehčí – a lepší!

Suroviny

pomeranč 6 ks
kůra a 1/2 litru šťávy
pomerančový likér 4 PL
Grand Marnier nebo jiný
moučkový cukr 4 PL
kandované ovoce 4 PL
pudinkový prášek 2 bal
například Naturamyl, Dr. Oetker
mléko 500 ml
plnotučné
brandy 2 PL
nebo koňak
smetana ke šlehání 500 ml
6 plátky
vánočka tenké plátky nebo biskupský chlebíček
1. Smíchejte citrusovou šťávu, nastrouhanou kůru (pozor, pouze oranžovou část, bílá je hořká), pomerančový likér a 2 lžíce cukru. Pak přidejte kandované ovoce a nechte ho trochu nabobtnat.

2. Po chvíli směs nalijte do mléka, přidejte zbytek cukru a pudinkový prášek. Přilijte brandy a směs uvařte jako pudink.

3. Krajíčky vánočky nebo biskupského chlebíčku naskládejte do pohárů a přelijte pudinkem. Po vychladnutí dezert odzdobte hromádkami ušlehané smetany a proužky pomerančové kůry.

Komentáře

Obchod Apetit