0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový brandy krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3262 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 380 g
Tuky 175 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert trochu připomíná anglický vánoční pudink. Je ale mnohem lehčí – a lepší!

Suroviny

kůra z pomerančů a 1/2 litru šťávy
pomerančový likér 4 PL
Grand Marnier nebo jiný
moučkový cukr 4 PL
pudinkový prášek 2 bal
například Naturamyl, Dr. Oetker
mléko 500 ml
plnotučné
nebo koňak
6 plátky
tenké plátky vánočky nebo biskupského chlebíčku

1 Smíchejte citrusovou šťávu, nastrouhanou kůru (pozor, pouze oranžovou část, bílá je hořká), pomerančový likér a 2 lžíce cukru. Pak přidejte kandované ovoce a nechte ho trochu nabobtnat.

2 Po chvíli směs nalijte do mléka, přidejte zbytek cukru a pudinkový prášek. Přilijte brandy a směs uvařte jako pudink.

3 Krajíčky vánočky nebo biskupského chlebíčku naskládejte do pohárů a přelijte pudinkem. Po vychladnutí dezert odzdobte hromádkami ušlehané smetany a proužky pomerančové kůry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.68

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč