Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový brandy krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3262 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 380 g
Tuky 175 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert trochu připomíná anglický vánoční pudink. Je ale mnohem lehčí – a lepší!

Suroviny

kůra z pomerančů a 1/2 litru šťávy
pomerančový likér 4 PL
Grand Marnier nebo jiný
například Naturamyl, Dr. Oetker
mléko 500 ml
plnotučné
nebo koňak
6 plátky
tenké plátky vánočky nebo biskupského chlebíčku

Postup

1

Smíchejte citrusovou šťávu, nastrouhanou kůru (pozor, pouze oranžovou část, bílá je hořká), pomerančový likér a 2 lžíce cukru. Pak přidejte kandované ovoce a nechte ho trochu nabobtnat.

2

Po chvíli směs nalijte do mléka, přidejte zbytek cukru a pudinkový prášek. Přilijte brandy a směs uvařte jako pudink.

3

Krajíčky vánočky nebo biskupského chlebíčku naskládejte do pohárů a přelijte pudinkem. Po vychladnutí dezert odzdobte hromádkami ušlehané smetany a proužky pomerančové kůry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

04.09.2007 14:51
Recept se nachází v č.12/05, str.68