Vyberte sklenice, které se na vrchu rozšiřují – vypadají efektně, a navíc se snadno plní.
Suroviny
maliny
300
g
čerstvé či mražené
pomeranč
2
ks
pomerančový likér
6
PL
Cointreau či Grand Marnier
moučkový cukr
70
g
smetana ke šlehání
600
ml
či máslové sušenky
Postup
1
Rozdělte maliny do šesti malých sklenic.
2
Do velké mísy jemně nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče (pečlivě ho předtím omyjte) a z obou vymačkejte šťávu. Přimíchejte Grand Marnier a cukr.
3
Vytvořte tuhou šlehačku, nejlépe pomocí elektrické metly, a opatrně do ní vmíchejte pomerančovou směs. Ochucenou šlehačkou pak ozdobte maliny. Podávejte s piškoty nebo
sušenkami.
Zkuste to jinak
Můžete použít i jiné druhy ovoce včetně broskví, jahod, borůvek či zmrazené směsi letního ovoce.
Komentáře