Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
cheescake s pomerancem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 378 g
Tuky 193 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

rozdrcené nebo rozemleté
rozpuštěné a vyhladnuté
Žervé nebo Lučina
smetana 80 ml
plátková, namočená podle návodu
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky

Postup

1

Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují.

2

Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

3

Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany.

4

Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu.

5

Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče.

6

Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 15:26
Recept se nachází v č.9/05, str.14
02.09.2007 22:23
moja vzdialena modifikacia: pouzit normalnu tortovu formu. Na krustu: namiesto piskot 1 balik cerealne BEBE (130g) rozmixovat + spojit s 1 roztopenym maslom. cukor do krusty nepridavat. Plnka: Kedze sa kolac nepecie tak vajicko vynecham; 2 nahladkovimixovane tvarohy (500g) zamiesat s vanilkovym a krystalovym cukrom; cela slahacka - vacsinu vyslahat, v troche horucej nevyslahanej slahacky rozpustit napucanu platkovu zelatinu. Zelatinu pridat do tvarohou, nakoniec opatrne vmiestat smotanu. Je to lahke a vyborne:)

Apetit magazín