0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minicheesecake s pomerančem

cheescake s pomerancem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Minicheesecake s pomerančem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 378 g
Tuky 193 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

piškoty 200 g
rozdrcené nebo rozemleté
máslo 80 g
rozpuštěné a vyhladnuté
krémový sýr 300 g
Žervé nebo Lučina
krupicový cukr 200 g
žloutek 2 ks
smetana 80 ml
želatina 5 g
plátková, namočená podle návodu
pomeranč 1 ks
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky

Postup

1

Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují.

2

Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

3

Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany.

4

Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu.

5

Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče.

6

Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

moja vzdialena modifikacia: pouzit normalnu tortovu formu. Na krustu: namiesto piskot 1 balik cerealne BEBE (130g) rozmixovat + spojit s 1 roztopenym maslom. cukor do krusty nepridavat. Plnka: Kedze sa kolac nepecie tak vajicko vynecham; 2 nahladkovimixovane tvarohy (500g) zamiesat s vanilkovym a krystalovym cukrom; cela slahacka - vacsinu vyslahat, v troche horucej nevyslahanej slahacky rozpustit napucanu platkovu zelatinu. Zelatinu pridat do tvarohou, nakoniec opatrne vmiestat smotanu. Je to lahke a vyborne:)

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit