Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.
Suroviny
piškoty
200
g
rozdrcené nebo rozemleté
máslo
80
g
rozpuštěné a vyhladnuté
krémový sýr
300
g
Žervé nebo Lučina
krupicový cukr
200
g
žloutek
2
ks
smetana
80
ml
želatina
5
g
plátková, namočená podle návodu
pomeranč
1
ks
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky
Postup
1
Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují.
2
Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.
3
Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany.
4
Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu.
5
Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče.
6
Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.
Komentáře