Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Minicheesecake s pomerančem

Minicheesecake s pomerančem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3185 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 366 g
Tuky 160 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

piškoty 200 g
rozdrcené nebo rozemleté
máslo 80 g
rozpuštěné a vyhladnuté
300 g
jemný tvaroh Žervé nebo Lučina
krupicový cukr 200 g
žloutek 2 ks
smetana 80 ml
želatina 5 g
plátková, namočená podle návodu
pomeranč 1 ks
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky
1. Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují. Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

2. Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany. Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu. Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče. Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.

Komentáře

Anonym

moja vzdialena modifikacia: pouzit normalnu tortovu formu. Na krustu: namiesto piskot 1 balik cerealne BEBE (130g) rozmixovat + spojit s 1 roztopenym maslom. cukor do krusty nepridavat. Plnka: Kedze sa kolac nepecie tak vajicko vynecham; 2 nahladkovimixovane tvarohy (500g) zamiesat s vanilkovym a krystalovym cukrom; cela slahacka - vacsinu vyslahat, v troche horucej nevyslahanej slahacky rozpustit napucanu platkovu zelatinu. Zelatinu pridat do tvarohou, nakoniec opatrne vmiestat smotanu. Je to lahke a vyborne:)

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.14

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit