Minicheesecake s pomerančem

Minicheesecake s pomerančem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3185 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 366 g
Tuky 160 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

piškoty 200 g
rozdrcené nebo rozemleté
máslo 80 g
rozpuštěné a vyhladnuté
300 g
jemný tvaroh Žervé nebo Lučina
krupicový cukr 200 g
žloutek 2 ks
smetana 80 ml
želatina 5 g
plátková, namočená podle návodu
pomeranč 1 ks
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky
1. Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují. Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

2. Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany. Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu. Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče. Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit