0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minicheesecake s pomerančem

cheescake s pomerancem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Minicheesecake s pomerančem

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 378 g
Tuky 193 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

piškoty 200 g
rozdrcené nebo rozemleté
máslo 80 g
rozpuštěné a vyhladnuté
Žervé nebo Lučina
krupicový cukr 200 g
žloutek 2 ks
smetana 80 ml
želatina 5 g
plátková, namočená podle návodu
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky

Postup

1

Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují.

2

Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

3

Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany.

4

Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu.

5

Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče.

6

Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

moja vzdialena modifikacia: pouzit normalnu tortovu formu. Na krustu: namiesto piskot 1 balik cerealne BEBE (130g) rozmixovat + spojit s 1 roztopenym maslom. cukor do krusty nepridavat. Plnka: Kedze sa kolac nepecie tak vajicko vynecham; 2 nahladkovimixovane tvarohy (500g) zamiesat s vanilkovym a krystalovym cukrom; cela slahacka - vacsinu vyslahat, v troche horucej nevyslahanej slahacky rozpustit napucanu platkovu zelatinu. Zelatinu pridat do tvarohou, nakoniec opatrne vmiestat smotanu. Je to lahke a vyborne:)

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.14

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč