Malostranský Hotel Hoffmeister přináší menu s dotekem luxusu – pokrmy okořeněné černými lanýži.
Šéfkuchař hotelu Miroslav Kalina ví, že k lanýžům v kuchyni je třeba přistupovat jako k vzácnému koření. Ačkoli jsou poměrně drahé, na dochucení pokrmů jich stačí opravdu malé množství. Nejvíce sluší jednoduchým jídlům, ze kterých rázem udělají luxusní lahůdku. Nehodí se k příliš výrazným sýrům, zato se sýrem ovčím, vejci či čerstvými domácími nudlemi jsou vynikající. Přesně taková jídla můžete nyní ochutnat v obou restauracích pražského Hotelu Hoffmeister. Dopřejte si lanýžové delikatesy.
Degustační menu:
- Salát z mladého špenátu se ztraceným vejcem, krutony a černým lanýžem
- Lanýžové nudle tagliolini s černým lanýžem
- Hovězí oháňka a kachní játra foie gras pečená v kapustovém listě, glazurovaná karotka, kaštany a černý lanýž
- Čokoládové duo s lanýži
Co: Degustační menu
Kde: Hotel Hoffmeister, Pod Bruskou 7, Praha 1
Info: www.hoffmeister.cz