0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Michelinský kuchař Chris Oberhammer bude vařit v Praze

seafood pasta
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
Slavný kuchař Chris Oberhammer, který pochází ze severoitalské provincie Jižní Tyrolsko, přijede zítra do Prahy, aby uvařil své speciality v pražském Wine Food Marketu.

Michelinský kuchař Chris Oberhammer uvaří ve čvrtek 25. dubna pětichodové menu. Návštěvníci Wine Food Marketu, který najdete ve Strakonické ulici v Praze 5, se mohou těšit například na bílý chřest s bavorskou šunkou a bolzánskou salsou, dušené hovězí kolínko na jihotyrolském víně Lagrein či na čerstvou ricottu s vanilkou a jahodovým ragú. K menu se budou podávat vína z vinařství Kellerei Kaltern. Ochutnávka vyjde jednu osobu na 1690 Kč. Více na www.winemarket.cz

Michelinská hvězda

Chris Oberhammer je jedním z nejmladších italských kuchařů oceněných michelinskou hvězdou. Zkušenosti sbíral od roku 1991 ve dvou- a tříhvězdičkových restauracích ve Francii a Belgii. Michelinskou hvězdu pak dostal v restauraci Tilia v Obervintlu. Před třemi lety si ovšem otevřel novou vlastní restauraci Tilia v městečku Toblach, kde vaří jednoduchou a ryze jihotyrolskou kuchyni z těch nejlepších místních ingrediencí. Zakládá si na použití surovin, které získává především z blízkého okolí. Tilia zatím žádnou michelinskou hvězdu nemá. „Už mě ale navštívil komisař a vypadá to, že možná na podzim hvězdu dostanu,“ svěřil se Chris Oberhammer.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč