0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Michelinský kuchař Chris Oberhammer bude vařit v Praze

seafood pasta
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
Slavný kuchař Chris Oberhammer, který pochází ze severoitalské provincie Jižní Tyrolsko, přijede zítra do Prahy, aby uvařil své speciality v pražském Wine Food Marketu.

Michelinský kuchař Chris Oberhammer uvaří ve čvrtek 25. dubna pětichodové menu. Návštěvníci Wine Food Marketu, který najdete ve Strakonické ulici v Praze 5, se mohou těšit například na bílý chřest s bavorskou šunkou a bolzánskou salsou, dušené hovězí kolínko na jihotyrolském víně Lagrein či na čerstvou ricottu s vanilkou a jahodovým ragú. K menu se budou podávat vína z vinařství Kellerei Kaltern. Ochutnávka vyjde jednu osobu na 1690 Kč. Více na www.winemarket.cz

Michelinská hvězda

Chris Oberhammer je jedním z nejmladších italských kuchařů oceněných michelinskou hvězdou. Zkušenosti sbíral od roku 1991 ve dvou- a tříhvězdičkových restauracích ve Francii a Belgii. Michelinskou hvězdu pak dostal v restauraci Tilia v Obervintlu. Před třemi lety si ovšem otevřel novou vlastní restauraci Tilia v městečku Toblach, kde vaří jednoduchou a ryze jihotyrolskou kuchyni z těch nejlepších místních ingrediencí. Zakládá si na použití surovin, které získává především z blízkého okolí. Tilia zatím žádnou michelinskou hvězdu nemá. „Už mě ale navštívil komisař a vypadá to, že možná na podzim hvězdu dostanu,“ svěřil se Chris Oberhammer.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit