Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Michelinský kuchař Chris Oberhammer bude vařit v Praze

seafood pasta
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Slavný kuchař Chris Oberhammer, který pochází ze severoitalské provincie Jižní Tyrolsko, přijede zítra do Prahy, aby uvařil své speciality v pražském Wine Food Marketu.

Michelinský kuchař Chris Oberhammer uvaří ve čvrtek 25. dubna pětichodové menu. Návštěvníci Wine Food Marketu, který najdete ve Strakonické ulici v Praze 5, se mohou těšit například na bílý chřest s bavorskou šunkou a bolzánskou salsou, dušené hovězí kolínko na jihotyrolském víně Lagrein či na čerstvou ricottu s vanilkou a jahodovým ragú. K menu se budou podávat vína z vinařství Kellerei Kaltern. Ochutnávka vyjde jednu osobu na 1690 Kč. Více na www.winemarket.cz

Michelinská hvězda

Chris Oberhammer je jedním z nejmladších italských kuchařů oceněných michelinskou hvězdou. Zkušenosti sbíral od roku 1991 ve dvou- a tříhvězdičkových restauracích ve Francii a Belgii. Michelinskou hvězdu pak dostal v restauraci Tilia v Obervintlu. Před třemi lety si ovšem otevřel novou vlastní restauraci Tilia v městečku Toblach, kde vaří jednoduchou a ryze jihotyrolskou kuchyni z těch nejlepších místních ingrediencí. Zakládá si na použití surovin, které získává především z blízkého okolí. Tilia zatím žádnou michelinskou hvězdu nemá. „Už mě ale navštívil komisař a vypadá to, že možná na podzim hvězdu dostanu,“ svěřil se Chris Oberhammer.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín