Druhé nejvyšší ocenění v hodnocení nejlepších restaurací na světě, dvě michelinské hvězdičky, získala letos malá restaurace s osmnácti místy v New Yorku. Podnik Chef’s Table v Brooklynu se výrazně odlišuje od dalších dvou newyorských restaurací, které se také nově pyšní dvěma hvězdičkami.
Ředitel společnosti Michelin Guide Jean-Luc Naret řekl, že ocenění Chef’s Table patří za novátorský přístup k jídlům, která se inspirují celým světem. Ochutnat zde můžete na dvacet jídel, která vycházejí ze středomořské, francouzské a japonské kuchyně.
Trochu jiná kuchyně
Restaurace se od mnohých liší také tím, že jde vlastně o otevřenou kuchyni a hosté sedí na baru, odkud mohou pozorovat přípravu celého chodu.
Jak je to s michelinskými hvězdičkami
Podle michelinského hodnocení nabízí tříhvězdičková restaurace výjimečná jídla, dvouhvězdičková má vynikající kuchyni a jednohvězdičková je hodnocena jako velmi dobrá. Tři newyorské restaurace se od loňska vypracovaly od jedné michelinské hvězdičky ke dvěma – je to japonské Kajitsu, Soto a Marea. Mezi předními restauracemi se třemi hvězdičkami nadále zůstávají Daniel, Jean-Georges, Bernardin, Per Se a japonská Masa.