0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dvě michelinské hvězdičky získala malá brooklynská restaurace

degustační menu
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Druhé nejvyšší ocenění v hodnocení nejlepších restaurací na světě, dvě michelinské hvězdičky, získala letos malá restaurace s osmnácti místy v New Yorku. Podnik Chef’s Table v Brooklynu se výrazně odlišuje od dalších dvou newyorských restaurací, které se také nově pyšní dvěma hvězdičkami.

Ředitel společnosti Michelin Guide Jean-Luc Naret řekl, že ocenění Chef’s Table patří za novátorský přístup k jídlům, která se inspirují celým světem. Ochutnat zde můžete na dvacet jídel, která vycházejí ze středomořské, francouzské a japonské kuchyně.

Trochu jiná kuchyně

Restaurace se od mnohých liší také tím, že jde vlastně o otevřenou kuchyni a hosté sedí na baru, odkud mohou pozorovat přípravu celého chodu.

Jak je to s michelinskými hvězdičkami

Podle michelinského hodnocení nabízí tříhvězdičková restaurace výjimečná jídla, dvouhvězdičková má vynikající kuchyni a jednohvězdičková je hodnocena jako velmi dobrá. Tři newyorské restaurace se od loňska vypracovaly od jedné michelinské hvězdičky ke dvěma – je to japonské Kajitsu, Soto a Marea. Mezi předními restauracemi se třemi hvězdičkami nadále zůstávají Daniel, Jean-Georges, Bernardin, Per Se a japonská Masa.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč