Richard Fuchs vsadil u ‚salátu tisíckrát jinak‘ na nový přístup. Nejjemnější možné krájení, pojicí směs vylehčená zakysanou smetanou, malinká křepelčí vajíčka… Jako skutečný mistr taky nezapomněl na vyladění barev a něžný příslib petrželkové vůně. Bramborový? Ne, okouzlený!
Suroviny
Postup
Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na stejnoměrné kostičky a přidejte jemně pokrájenou cibuli nebo šalotku.
V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami a hráškem. Poté dochuťte solí a pepřem.
Hotový salát nechte několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky, uvařenými nahniličko.
Komentáře