Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát podle šéfkuchaře Richarda Fuchse
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3039 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 308 g
Tuky 154 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Richard Fuchs vsadil u ‚salátu tisíckrát jinak‘ na nový přístup. Nejjemnější možné krájení, pojicí směs vylehčená zakysanou smetanou, malinká křepelčí vajíčka… Jako skutečný mistr taky nezapomněl na vyladění barev a něžný příslib petrželkové vůně. Bramborový? Ne, okouzlený!

Suroviny

brambory 1,2 kg
salátové, uvařené ve slupce, oloupané a vychladlé
+ pár na ozdobu
lze nahradit šalotkou
mrkev 150 g
petržel 150 g
celer 100 g
hrášek 100 g
může být mražený, krátce povařený
petrželka 50 g
nejlépe hladkolistá
hořčice plnotučná 4 PL
majonéza 4 PL
rostlinný olej 50 ml
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Na dozdobení
petržel 1 hrst
nejlépe hladkolistá, jemně sekaná

Postup

1

Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na stejnoměrné kostičky a přidejte jemně pokrájenou cibuli nebo šalotku.

2

V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami a hráškem. Poté dochuťte solí a pepřem.

3

Hotový salát nechte několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky, uvařenými nahniličko.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

03.09.2007 21:19
Recept se nachází v č.12/05, str.28
20.01.2007 12:47
Přesně tenhle salát děláme doma už léta...Teda až na ty křepelčí vajíčka. Ale můžu ho jen doporučit.Mňamka