0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovství ČR v otevírání ústřic

Mistrovství ČR v otevírání ústřic
sdílet:
Sledovat a fandit českým kuchařům v soutěži v otevírání ústřic můžete v sobotu 27. března na Staroměstském náměstí v Praze. Výherce národního kola mistrovství České republiky bude v září 2010 vyslán, aby reprezentoval Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway.

Letos poprvé soutěž proběhne podle mezinárodních pravidel. První změnou je, že se bude na čas otevírat 30 ks ústřic (nikoli 20 ks). A druhou, že ústřice typu Fine de Claire, které se doposud u nás při této soutěži otevíraly, budou nahrazeny ústřicemi typu Belon. Ústřice Belon se používají jak na evropském, tak na světovém šampionátu.

V soutěži se může letos utkat maximálně 30 účastníků a za každou gastronomickou provozovnu mohou soutěžit maximálně 2 zástupci. Titul z loňského roku se bude snažit obhájit šéfkuchař Václav Frič, který se řadí k horkým favoritům na vítěze.

Mistrovství organizuje Pražský kulinářský institut. Hlavním rozhodčím soutěže je rodilý Ir a trojnásobný mistr světa v otevírání ústřic pan Vincent Graham, který pochází právě z Galway.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit