Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlé špagety s mořskými plody
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1132 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 156 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení mořských plodů se špagetami je překvapivě harmonické!

Související recepty

Suroviny

300 g
mořské plody konzervované
víno bílé 1 sklenka
česnek 2 stroužky
rozdrcený
petržel 2 hrsti
sekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení, nejlépe čerstvě drcený
strouhaný, pokud nevadí porušení pravidel italské kuchyně, že se k moř.pl.nepodává

Postup

1

Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2

Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře.

3

Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.

Báječné obměny

  • Sáhněte po jakýchkoli ,dlouhých‘ těstovinách – vhodné jsou třeba širší italské nudle tagliatelle nebo linguine anebo střední či široké rýžové nudle.
  • Jestli máte po ruce čerstvou bazalku, neváhejte a přimíchejte do těstovin hrst nasekaných lístků.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

03.09.2007 21:09
Recept se nachází v č.12/05, str.13