Spojení mořských plodů se špagetami je překvapivě harmonické!
Postup
1
Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
2
Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře.
3
Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.
Báječné obměny
- Sáhněte po jakýchkoli ,dlouhých‘ těstovinách – vhodné jsou třeba širší italské nudle tagliatelle nebo linguine anebo střední či široké rýžové nudle.
- Jestli máte po ruce čerstvou bazalku, neváhejte a přimíchejte do těstovin hrst nasekaných lístků.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 21:09
Apetit 12/05