Spojení mořských plodů se špagetami je překvapivě harmonické!
Suroviny
špagety (těstoviny)
500
g
300
g
mořské plody konzervované
víno bílé
1
sklenka
česnek
2
stroužky
rozdrcený
petržel
2
hrsti
sekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení, nejlépe čerstvě drcený
strouhaný, pokud nevadí porušení pravidel italské kuchyně, že se k moř.pl.nepodává
Postup
1
Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.
2
Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře.
3
Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.
Báječné obměny
- Sáhněte po jakýchkoli ,dlouhých‘ těstovinách – vhodné jsou třeba širší italské nudle tagliatelle nebo linguine anebo střední či široké rýžové nudle.
- Jestli máte po ruce čerstvou bazalku, neváhejte a přimíchejte do těstovin hrst nasekaných lístků.
Komentáře