Rychlé špagety s mořskými plody

Rychlé špagety s mořskými plody

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1132 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 156 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Spojení mořských plodů se špagetami je překvapivě harmonické!

Suroviny

špagety 500 g
300 g
mořské plody konzervované
víno bílé 1 sklenka
česnek 2 stroužky
rozdrcený
petržel 2 hrsti
sekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení, nejlépe čerstvě drcený
parmazán
strouhaný, pokud nevadí porušení pravidel italské kuchyně, že se k moř.pl.nepodává
1. Uvařte vodu v rychlovarné konvici a poté jí do tří čtvrtin naplňte velký hrnec. Osolte a vložte do vody špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2. Mezitím dejte mořské plody včetně nálevu do malého hrnce, přilijte trochu vína a přidejte česnek. Několik minut pomalu vařte; zatím můžete nahrubo nasekat petržel. Tu potom přidejte do omáčky a ještě ji dochuťte slušnou dávkou čerstvě nadrceného pepře.

3. Špagety slijte a nasypte do ohřáté mísy. Zalijte omáčkou a dobře promíchejte. Podávejte s parmazánem, pokud ho máte rádi.

Báječné obměny
■ Sáhněte po jakýchkoli ,dlouhých‘ těstovinách – vhodné jsou třeba širší italské nudle tagliatelle nebo linguine anebo střední či široké rýžové nudle.

■ Jestli máte po ruce čerstvou bazalku, neváhejte a přimíchejte do těstovin hrst nasekaných lístků.

Obchod Apetit