0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nesporné výhody mražených ryb

AD
filé z tresky
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Mražení je úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých lovišť až k nám do srdce Evropy. V Čechách ani na Moravě si mořskou rybu neulovíme. Co naplat! Musíme se spolehnout na statečné rybáře daleko na severu, kteří se denně vydávají do boje s mořským živlem, aby naplnili své sítě úlovkem a my si pak mohli pochutnat.

Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou navíc s pozitivním vlivem na naše zdraví. Obsahuje velké množství proteinů (bílkovin), vitamínů a řadu minerálních látek. Je nejdůležitějším zdrojem přírodního jódu nezbytného pro správnou činnost štítné žlázy, která reguluje látkovou výměnu, nervovou soustavu a srdeční tep. Nejcennějším prvkem jsou ale Omega 3 nenasycené mastné kyseliny obsažené v rybím tuku, které preventivně působí proti onemocnění srdce a krevního oběhu, snižují hladinu cholesterolu a u dětí napomáhají při rozvoji mozkových funkcí a zraku.

filé z tresky

Už na začátku 20.století lidé zjistili, že když ulovenou rybu rychle zamrazí, zachovává si při pozdější tepelné úpravě svou původní přírodní chuť. Vědecké studie následně prokázaly, že mražením si ryba navíc uchová v maximální míře i spoustu důležitých živin. Mražení čerstvých ryb se okamžitě stalo velice populární. A protože chuť a živiny se neodplaví a zůstávají mražené rybce pěkně „pod kůží“, je mražená ryba velkou celebritou i dnes.

Ať už zvolíme celé mražené ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Příprava je až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá. Zvládne ji opravdu každý. Rybu po vyjmutí z mrazáku necháme krátce povolit, osušíme ji papírovým ubrouskem a pak už jen stačí trocha soli a koření. Rybu podlitou vývarem nebo vínem můžete zlehka podusit na pánvi či jen opéct na malém množství tuku. Anebo rybu položte na tukem vymazaný pekáč a vložte do trouby, kde ji zas příště můžete zapékat s různými dalšími ingrediencemi. Způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa.

filé z treskyMořské ryby nabízené na našem trhu pod značkou NOWACO si díky lovu v čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a šokovému zamražení přímo na moři zachovávají svoji přirozenou chuť i hodnotné látky. Když chcete mít při výběru jistotu, že dostanete kvalitní rybu bez přidané vody a bez jakýchkoli chemických přísad, na značku NOWACO se můžete spolehnout.

Trendy ve výživě jednoznačně doporučují zařazovat ryby do jídelníčku častěji a v různých obměnách. V dnešní době platí: Kdo nevaří, jako by nežil! Bavíme se u televizních cooking show, kupujeme nejrůznější kuchařky známých osobností, čteme časopisy o vaření nebo sledujeme svěží nápady ve videích mladých food bloggerek. Máme tak spoustu příležitostí inspirovat se při kuchyňské přípravě ryb. Více informací, inspirace a jednoduchých receptů hledejte na www.nowaco.cz

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč