O víkendu ochutnejte zabijačku a pivo jako křen

O víkendu ochutnejte zabijačku a pivo jako křen
sdílet:
V Brně budou zabíjet pašíka a v Táboře degustovat stovky vzorků piv. Restaurace také nabízejí valentýnská menu a stále probíhá Grand Restaurant Festival. Kam vyrazíte vy?

Domácí zabijačka, restaurace Hansen, Brno (11. února 2012)


Brněnská restaurace Hansen si na sobotu připravila zabijačku vykrmeného pašíka. Pokud ji chcete vidět od samého začátku, budete si muset přivstat. Po celý den můžete ochutnávat i nakupovat tradiční zabijačková jídla a slivovici. Ovarová polévka, prdelačka, škvarky, tlačenka, klobásky, ovar s jablečným křenem… Brno čeká pořádně mastná sobota!
Info: www.hansen-restaurant.cz

22. ročník Slavností piva v Táboře (8.–11. února 2012)


Na pět set druhů piva můžete ochutnat v těchto dnech v Táboře. Do slavností zlatavého moku se kromě velkých zavedených evropských pivovarů zapojily i minipivovary, které obvykle přinášejí chuťově osobitější vzorky. Hodnotit je můžete i vy v hotelu Palcát v každý den konání akce vždy od 17 hodin.
Info: www.slavnostipivatabor.cz


Grand Restaurant Festival, celá ČR (15. ledna–15. února 2012)


I tento víkend můžete ochutnávat jídla v nejlepších českých restauracích za zvýhodněné festivalové ceny. Šéfkuchaři nabízejí své mistrovské kousky, představí také nejlepší rodinné recepty a tradiční jídla z českých surovin.
Info: www.grandrestaurantfestival.cz


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit