Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

První ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice

První ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice
sdílet:
V srpnu se koná další z mnoha gurmánských festivalů, který se zaměřuje na moderní, zdravé a poctivé stravování. Tentokrát ve Zlínském kraji můžete ochutnat menu šéfkuchařů Resortu Luhačovice. Jeden z nich nám dal tip na báječný čokoládový dort s domácí marmeládou.

Již v sobotu 17. srpna se v jihovýchodním lázeňském městě Luhačovice uskuteční první ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice, jenž zaštiťuje pět restaurací. Každá z nich připraví několikachodové menu regionální nebo valašské kuchyně, které spárují s vhodným vínem a v degustačních porcích nabídnou návštěvníkům. Jako doprovodný program jsou připraveny workshopy s šéfkuchaři, kteří mimo jiné ukážou, jak správně grilovat nebo co si vzít s sebou na pravý letní piknik.

Sladká specialita šéfkuchaře


Oblíbeným receptem šéfkuchaře wellness hotelu Pohoda Jiřího Kudláčka je tradiční čokoládový dort s domácí marmeládou. Recept na jeho téměř identickou verzi najdete zde. Chcete-li ji vylepšit po jeho vzoru, stačí jen rozříznout dort na dvě půlky a zpět ho slepit domácí marmeládou, třeba třešňovou (recept), pomerančovou (recept) nebo broskvovou s příchutí vanilky (recept).

 

 

 

Jak na to: domácí marmeláda


Domácí marmeláda není žádný oříšek, ale pokud vám chybějí léta zkušeností, dávejte pozor. Základem dobré marmelády je čerstvé ovoce a želírovací cukr. Postup bývá většinou stejný – svaříme ovoce s želírovacím cukrem, a je to. Pro přesnější postup se podívejte sem.

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín