0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

První ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice

První ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice
sdílet:
V srpnu se koná další z mnoha gurmánských festivalů, který se zaměřuje na moderní, zdravé a poctivé stravování. Tentokrát ve Zlínském kraji můžete ochutnat menu šéfkuchařů Resortu Luhačovice. Jeden z nich nám dal tip na báječný čokoládový dort s domácí marmeládou.

Již v sobotu 17. srpna se v jihovýchodním lázeňském městě Luhačovice uskuteční první ročník Food Festivalu Resortu Luhačovice, jenž zaštiťuje pět restaurací. Každá z nich připraví několikachodové menu regionální nebo valašské kuchyně, které spárují s vhodným vínem a v degustačních porcích nabídnou návštěvníkům. Jako doprovodný program jsou připraveny workshopy s šéfkuchaři, kteří mimo jiné ukážou, jak správně grilovat nebo co si vzít s sebou na pravý letní piknik.

Sladká specialita šéfkuchaře


Oblíbeným receptem šéfkuchaře wellness hotelu Pohoda Jiřího Kudláčka je tradiční čokoládový dort s domácí marmeládou. Recept na jeho téměř identickou verzi najdete zde. Chcete-li ji vylepšit po jeho vzoru, stačí jen rozříznout dort na dvě půlky a zpět ho slepit domácí marmeládou, třeba třešňovou (recept), pomerančovou (recept) nebo broskvovou s příchutí vanilky (recept).

 

 

 

Jak na to: domácí marmeláda


Domácí marmeláda není žádný oříšek, ale pokud vám chybějí léta zkušeností, dávejte pozor. Základem dobré marmelády je čerstvé ovoce a želírovací cukr. Postup bývá většinou stejný – svaříme ovoce s želírovacím cukrem, a je to. Pro přesnější postup se podívejte sem.

 

 

Připravila Nikita Rybová

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit