0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slow-food degustace

Slow-food degustace
sdílet:
5. 5. | Pokud chcete ochutnat vína z vinařství, které letos získalo ocenění Vinařství roku, máte příležitost v Praze na Malé Straně.

Degustace vín Vinselekt Michlovský je pojata jako slow-food degustace několika novinek a taktéž představení několika vín z letošní expozice Salonu vín České republiky doplněné o víno PREMIER:

  • Müller Thurgau 2009 kabinetní víno – Latitude 49, Veltlínské zelené 2009 kabinetní víno – Latitude 49 a jarní nádivka s chřestem
  • Hibernal 2008 pozdní sběr BIO 2010, Champion Grand Prix Vinex, Laurot 2008 pozdní sběr BIO a uzený pstruh
  • André 2007 pozdní sběr Chateau Dowina, Merlot 2006 pozdní sběr Vinum Palaviense 2010 a pečená krkovice s pikantním kořením
  • Malverina 2007 pozdní sběr BIO, Sauvignon 2008 pozdní sběr, Perná 2010 a quiche s kozím sýrem
  • Rulandské modré 2005 výběr z hroznů PREMIER, Cabernet Sauvignon 2006 výběr z hroznů Vinum Palaviense a kachní prsíčko
  • Pálava 2007 výběr z hroznů Vinum Palaviense, Muškát Ottonel 2007 výběr z bobulí Vinum Palaviense a linecký koláč s ovocem a drobenkou
Co: Degustace a večeře
Kdy: 5. května 2010 od 18.30
Kde: Spolek přátel vína, Míšeňská 68/8, Praha 1
Za kolik: Jen víno 250 Kč, s jídlem 500 Kč
Info: www.misenska.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit