0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švejk oslavil masopust v Čakovičkách

Švejk oslavil masopust v Čakovičkách
sdílet:
Franchisingový koncept Švejk Restaurant se opět rozrostl. Tentokráte se dobrý voják Švejk usadil v Čakovičkách, kde byl slavnostně otevřen již 48. Švejk restaurant. Otevření bylo spojeno s masopustními slavnostmi, na kterých nechyběla staročeská domácí zabijačka, průvod masek a projížďky koňským spřežením. Vše bylo večer slavnostně zakončeno masopustní veselicí.

„Postava Švejka patří k vesnickému životu a zároveň k české mentalitě. Vždyť rozebírání politické situace a ostatního dění je dnes stejně důležité, jako tomu bylo i tehdy za císaře pána. A kde jinde debatovat, než ve Švejk restaurantu,“ prozradil pan Josef Kratochvíl, vedoucí provozu Švejk restaurantu Čakovičky, a dodal: „Hostům nabízíme nejen dobré pivečko, ale i lahodnou českou kuchyni. Sám jsem kuchař a nyní mám možnost zúročit své letité zkušenosti dle svých představ.“

Výlet jako do Ladovy pohádky

Koncept Švejk restaurantů staví na jednotném architektonickém zpracování interiérů. Atmosféru restaurantu vytváří dřevěná podlaha, masivní dřevěný nábytek a obložení stěn. Interiér doplňují barevné vitráže s motivy kreseb Josefa Lady a všudypřítomná tvář dobrého vojáka Švejka.

Švejk restaurant Čakovičky pojme až 155 hostů. Je rozdělen na pivnici, restauraci pro nekuřáky, sál pro pořádání akcí a oddělený salonek. V létě si pak vychutná pivo na zahrádce 40 milovníků plzeňského. Každý pátek tu k poslechu i k tanci hraje živá hudba. „Švejk restaurant do Čakoviček bezesporu patří. Tato obec zaznamenala v posledních letech obrovský rozvoj, zejména díky dobré dostupnosti z Prahy a malebně krásné přírody jako z Ladových obrázků.“

Otevřeno je sedm dní v týdnu a na čepu jsou čtyři značky piva: Pilsner Urquell, Gambrinus, černé pivo Velkopopovický Kozel tmavý a nealkoholický Radegast Birell. Kuchyni vévodí klasické české recepty, minutky a hotová jídla. Nechybějí ani speciality pro opravdové labužníky, jako jsou steaky servírované na kameni.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč