0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švejk oslavil masopust v Čakovičkách

Švejk oslavil masopust v Čakovičkách
sdílet:
Franchisingový koncept Švejk Restaurant se opět rozrostl. Tentokráte se dobrý voják Švejk usadil v Čakovičkách, kde byl slavnostně otevřen již 48. Švejk restaurant. Otevření bylo spojeno s masopustními slavnostmi, na kterých nechyběla staročeská domácí zabijačka, průvod masek a projížďky koňským spřežením. Vše bylo večer slavnostně zakončeno masopustní veselicí.

„Postava Švejka patří k vesnickému životu a zároveň k české mentalitě. Vždyť rozebírání politické situace a ostatního dění je dnes stejně důležité, jako tomu bylo i tehdy za císaře pána. A kde jinde debatovat, než ve Švejk restaurantu,“ prozradil pan Josef Kratochvíl, vedoucí provozu Švejk restaurantu Čakovičky, a dodal: „Hostům nabízíme nejen dobré pivečko, ale i lahodnou českou kuchyni. Sám jsem kuchař a nyní mám možnost zúročit své letité zkušenosti dle svých představ.“

Výlet jako do Ladovy pohádky

Koncept Švejk restaurantů staví na jednotném architektonickém zpracování interiérů. Atmosféru restaurantu vytváří dřevěná podlaha, masivní dřevěný nábytek a obložení stěn. Interiér doplňují barevné vitráže s motivy kreseb Josefa Lady a všudypřítomná tvář dobrého vojáka Švejka.

Švejk restaurant Čakovičky pojme až 155 hostů. Je rozdělen na pivnici, restauraci pro nekuřáky, sál pro pořádání akcí a oddělený salonek. V létě si pak vychutná pivo na zahrádce 40 milovníků plzeňského. Každý pátek tu k poslechu i k tanci hraje živá hudba. „Švejk restaurant do Čakoviček bezesporu patří. Tato obec zaznamenala v posledních letech obrovský rozvoj, zejména díky dobré dostupnosti z Prahy a malebně krásné přírody jako z Ladových obrázků.“

Otevřeno je sedm dní v týdnu a na čepu jsou čtyři značky piva: Pilsner Urquell, Gambrinus, černé pivo Velkopopovický Kozel tmavý a nealkoholický Radegast Birell. Kuchyni vévodí klasické české recepty, minutky a hotová jídla. Nechybějí ani speciality pro opravdové labužníky, jako jsou steaky servírované na kameni.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit