Tip na kurz vaření: jedlé kvítí na talíři

sdílet:
Také jste jako děti vařili z jehličí a plevelu? K této zábavné činnosti se můžete vrátit i jako dospělí a pustit se do opravdových jídel s jedlými planými rostlinami.

Seminář o sběru rostlin a především květů ve volné přírodě pořádá šumavské Nebespán café v sobotu 14. června od 14 do 18 hodin. Cena kurzu je 100 Kč na osobu. Na kurzu se dozvíte, které rostliny z volné přírody jsou jedlé a jak je využít v kuchyni. Program semináře je rozdělený na tři části. V první teoretické části se dozvíte, jaké rostliny nejčastěji ve volné přírodě najdete a kde je hledat, ve druhé části vyrazíte rovnou ven na sběr a nakonec si z bylinek připravíte dobroty k snědku.

Botanickým odpolednem vás provede Jana Vlková, odbornice na jedlé květiny a byliny, která ví vše o jejich praktickém využití v kuchyni i pozitivních účincích na zdraví (a duši).  

Náš tip: Využijte možnost ubytování v místním hotelu Nebespán a zůstaňte na Šumavě celý víkend. Vrátíte se odpočatí a plní energie. Příroda skvěle dobíjí.

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit