0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na kurz vaření: jedlé kvítí na talíři

Tip na kurz vaření: jedlé kvítí na talíři
sdílet:
Také jste jako děti vařili z jehličí a plevelu? K této zábavné činnosti se můžete vrátit i jako dospělí a pustit se do opravdových jídel s jedlými planými rostlinami.

Seminář o sběru rostlin a především květů ve volné přírodě pořádá šumavské Nebespán café v sobotu 14. června od 14 do 18 hodin. Cena kurzu je 100 Kč na osobu. Na kurzu se dozvíte, které rostliny z volné přírody jsou jedlé a jak je využít v kuchyni. Program semináře je rozdělený na tři části. V první teoretické části se dozvíte, jaké rostliny nejčastěji ve volné přírodě najdete a kde je hledat, ve druhé části vyrazíte rovnou ven na sběr a nakonec si z bylinek připravíte dobroty k snědku.

Botanickým odpolednem vás provede Jana Vlková, odbornice na jedlé květiny a byliny, která ví vše o jejich praktickém využití v kuchyni i pozitivních účincích na zdraví (a duši).  

Náš tip: Využijte možnost ubytování v místním hotelu Nebespán a zůstaňte na Šumavě celý víkend. Vrátíte se odpočatí a plní energie. Příroda skvěle dobíjí.

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč